Samardžić: Evropska kolona potrebna Srbiji na izborima

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jul.2019, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samardžić: Evropska kolona potrebna Srbiji na izborima

Istoričar i osnivač organizacije političkog centra Glas, Nikola Samardžić, izjavio je da je Srbiji potrebna "evropska kolona" na izborima, navodeći da to nisu ni vlast ni Savez za Srbiju (SZS).

"Dugo sam u partijskoj i u vanpartijskoj politici. Prihvatljive su mi sve razumne odluke, ujedno i nama kao organizaciji koja će okupljati iskusne aktiviste umesto amatera i mediokriteta koji su zaposeli opoziciju, vlast da ne komentarišem", rekao je Samardžić za današnje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << izdanje lista Danas, na pitanje da li će Glas možda izaći na izbore ili podržati neku od opcija.

On je rekao da je potrebna evropska kolona na izborima i da to nisu ni vlast ni SZS, kao i da je njegova ideja "o programskoj evropskoj koaliciji koja će ponuditi jasan plan, kako da Srbija u narednih deset godina uđe u prestižno evropsko društvo".

Po njegovim rečima, evropska integracija podrazumeva ulazak u NATO, "prihvatanje činjenica o zločinačkoj politici i njenim žrtvama iz devedesetih", kao i da je ulazak u NATO uspostavljanje institucionalnog partnerstva sa SAD, Kanadom.

On je rekao da je u ovom trenutku opozicija je u procesu previranja, prekomponovanja.

"Moj cilj je pre svega da utičem upravo na prekomponovanje i formiranje zajedničke, ali verodostojne evropske liste: evropsko opredeljenje svih aktivnih političkih subjekata trebalo je da bude jasno još 12. marta 2003, a ne 2018", rekao je Samardžić.

Na pitanje da li očekuje s jeseni jači pritisak na vlast i masovnije proteste, on je rekao da to zavisi od vlasti.

"Vučić je sve nervozniji, buše ga iznutra i spolja, i sve je više straha u tome verbalnom brutalizmu", rekao je Samardžić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.