SPD priznala poraz, neće u koaliciju sa demohrišćanima

Izvor: Vesti-online.com, 24.Sep.2017, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPD priznala poraz, neće u koaliciju sa demohrišćanima

Nemački socijaldemokrati priznali su poraz na današnjim izborima i najavili da će radije preći u opoziciju nego ući u novu koaliciju sa demohrišćanima kancelarke Angele Merkel.

- Ovo je težak i gorak dan za nemačke socijaldemokrate, izgubili smo izbore - izjavio je lider Socijaldemorkatske partije (SPD) Martin Šulc u prvoj reakciji posle objavljivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << izlaznih anketa.

On je dodao da će se ta stranka boriti za ostvarenje svojih izbornih obećanja i vrednosti.

Kako ukazuje AFP, SPD na današnjim izborima postigao najgori rezultat posle Drugog svetskog rata.

- Preuzećemo opozicioni mandat - rekla je potpredsednica SPD Manuela Švezig nakon što su objavljeni rezultati izlaznih anketa, a prema kojima je ta partija osvojila od 20 do 21 odsto glasova.

Tomas Operman, koji predvodi SPD u parlamentu, potvrdio je da je "SPD mesto u opoziciji".

Nemačka kancelarka Angela Merkel osvojila je na današnjim izborima četvrti uzastopni mandat, pokazuju ankete objavljene posle zatvaranja biračkih mesta.

Prema izlaznim anketama, krajnje desničarska i antiimigraciona Alternativa za Nemačku (AfD) ulazi u parlament.

Demohrišćanska partija Merkelove je, prema tim rezulatitima, osvojila 32,5 - 33,5 odsto glasova, dok je Socijaldemokratska daleko iza na drugom mestu sa osvojenih oko 20-21 odsto glasova, javlili su ARD I ZDF.

Na trećem mestu je AfD, sa osvojenih 13 do 13,5 odsto glasova.

Velike stranke, najveći gubitnici https://t.co/VxFbwDDeHd #NemačkaBira #BTW pic.twitter.com/TQMkEWuxJT— DW (Srpski) (@DW_Srpski) September 24, 2017

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Socijaldemokrate priznale poraz: "Radije ćemo u opoziciju nego sa Merkelovom!"

Izvor: BKTV News, 24.Sep.2017

Nemački socijaldemokrati priznali su poraz na današnjim izborima i najavili da će radije preći u opoziciju nego ući u novu koaliciju sa demohrišćanima kancelarke Angele Merkel..."Ovo je težak i gorak dan za nemačke socijaldemokrate, izgubili smo izbore", izjavio je lider Socijaldemorkatske partije...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.