SDA Sandžaka neće se odazvati na razgovor o Vladi, tražimo ponavljanje izbora

Izvor: SandzakPress.net, 13.Jul.2020, 15:11

SDA Sandžaka neće se odazvati na razgovor o Vladi, tražimo ponavljanje izbora

Stranka demokratske akcije Sandžaka smatra da izbori održani 21. juna 2020. godine nisu bili slobodni, demokratski i regularni i trebaju se ponoviti. Predstavnici SDA Sandžaka neće se odazvati na poziv predsjednika Republike Srbije za razgovore o formiranju nove Vlade. Na sastanku predsjednika Republike Srbije sa predstavnicima parlamentarnih stranaka održanom 4. maja 2020. godine, povodom nastavka izbornog procesa prekinutog uvođenjem >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << vanrednog stanja zbog opasnosti od pandemije korona virusa,  SDA Sandžaka je u pisanoj formi zatražila od predsjednika Republike Srbije da se izbori odlože i održe najranije 6. septembra 2020. godine. Političkom odlukom vladajućeg režima ukinuto je vanredno stanje i ako nije bilo nikakvih zvaničnih dokaza o prestanku opasnosti po živote i zdravlje građana. Vladajući režim iz Beograda i njihovi poslušnici u Sandžaku prikrivali su informacije o opasnosti i držali su građane u zabludi da je sve u redu sa ciljem da se namješteni izbori održe po svaku cijenu. Vrhunac drskosti i manipulacije građanima Sandžaka pokazali su direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru, direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru i Vladin koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru, koji su koordiniranim aktivnostima tokom izbornog procesa prikrivali informacije o naglom porastu broja oboljelih i umrlih u Sandžaku. Direktori Zavoda za javno zdravlje i Opšte bolnice u Novom Pazaru su obavezni da svakodnevno izvještavaju građane o kvalitetu vazduha koji udišemo, o kvalitetu vode koju pijemo i higijensko-epitemijološkoj situaciji. Njihova službena, ljudska i krivična odgovornost je posebno povećana u okolnostima kada su ugroženi zdravlje i životi građana. (SDA) The post SDA Sandžaka neće se odazvati na razgovor o Vladi, tražimo ponavljanje izbora appeared first on Sandžak PRESS.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SandzakPress.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Nećemo doći na sastanak kod Vučića"

Izvor: B92, 13.Jul.2020

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka najavila je da se neće odazvati na poziv predsednika Srbije na razgovore o formiranju nove Vlade...Kako su naveli u saopštenju, neće doći na sastanak jer smatraju da izbori održani 21. juna nisu bili slobodni, demokratski i regularni i da je potrebno njihovo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.