ŠAPIĆ SE OGLASIO O IZBORIMA U BEOGRADU: Izlazimo sa jasnim ciljem, ovo je prva stvar koju ćemo uraditi

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2022, 09:49

ŠAPIĆ SE OGLASIO O IZBORIMA U BEOGRADU: Izlazimo sa jasnim ciljem, ovo je prva stvar koju ćemo uraditi

Na pitanje šta misli o protivkandidatima, Šapić je rekao da tokom kampanje ne želi previše da se bavi njima.

Potpredsednik Srpske napredne stranke i predsednik gradske opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić nizjavio je danas da će izaći pred građane sa jasnim programom za Beograd.

- Učiniću sve da u toku kampanje, u narednih šest nedelja, izađem sa što boljim i jasnijim programom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za Beograd, da sve dobre stvari koje su urađene u proteklom periodu nastavimo, da završimo sve kapitalne projekte koji su započeti, da krenemo sa realizacijom novih, ali isto tako da ne zaboravimo i na one stvari koje čine svakodnevni život građana - poručio je Šapić.

On je, gostujući u emisiji "Tačno tako" na TV Tanjug istakao da jedna od prvih stvari na kojoj će raditi, je poboljšanje komunikacije sa građanima.

- Moramo da poboljšamo komunikaciju sa građanima, mislim da nije bila najbolja prethodnih godina. Morate ljudima da omogućite da kako na  izborima, tako i u toku mandata utiču na razne stvari. Mislim da sam ja na Novom Beogradu to uspeo da uradim i pokušaću sve ono što je bilo dobro da primenim i na nivo grada. Uvešćemo jedan broj telefona koji će biti jedini izlazni kanal sa građanima, a mi ćemo unutar gradskog sistema biti dužni da komuniciramo među sobom. Pored toga što ćemo građanima olakšati komunikaciju, na taj način podići ćemo i kvalitet usluge od strane gradske uprave, a i imaćemo bolji uvid u to šta se dešava unutar našeg sistema - rekao je Šapić.

Na pitanje šta misli o protivkandidatima, Šapić je rekao da tokom kampanje ne želi previše da se bavi njima, već programom i stvarima koje može da ponudi Beograđanima.

- Ja gotovo nikada nisam govorio o bilo kom političkom protivniku na neki nedostojan i uvredljiv način, bez obzra na ono kako se on ponašamprema meni ili kakvo privatno mišljenje o njemu imam. Ali ja se u kampanji neću previše baviti mojim protivkandidatima. Ima puno stvari koje će građane da zanimaju, naš plan i program, stvari koje ćemo da uradimo - rekao je on.

Prema njegovim rečima, postoji nekoliko kapitalnih projekata koji su započeti i koji se, kako je naveo, moraju završiti.

- Jedan od najvećih je svakako gradnja metroa i sve ću učiniti da do kraja mandata dođemo do pola kada je u pitanju izgradnja, a da na kraju mandata naziremo kako će metro da nam izgleda. Tu je i završetak obilaznice oko Beograda, izgradnja dva mosta, probijanje tunela od Ekonomskog fakulteta do Bulevara despota Stefana, završetak velikih bulevara. Ima puno infrastrukturnih stvari koje Beograd čeka i sve ćemo da ih završimo, kao i da započnemo izgradnju novih. Počinje da se gradi linijski park, pravljenje pešačko-biciklističkog mosta sa Novog Beograda na Adu ciganliju, sređivanje savskog priobalja - rekao je on.

Naglasio je da će insistirati na rešavanju pitanja bezbednosti dece, uvođenje primarne zdravstvene zaštite, standardizaciji parkova, rešavanju problema pasa lutalica i mnogih drugih, uslovno rečeno manje važnih projekata.

- Mi smo to na Novom Beogradu uradili monitoring centar, sve škole i dvorišta su pokrivene kamerama, a sada ćemo predložiti promenu zakona koja će nam omogućiti da napravimo bezbedne zone, u kojima će važiti posebni zakoni kada je u pitanju ugrožavanje bezbednosti dece, a kazne biti petostruko veće. To će da budu parkovi, školska igrališta, vrtići - rekao je Šapić.

Dodao je da će raditi i na izgradnji biciklističkih staza, zelenih pvoršina.

- Gotovo svaki park na Novom Beogradu ima "pet zonu", dečije igralište, teretanu na otvorenom. Zašto to ne bi bio standard u svakom delu grada? Mislim da je važno da u svakom parku imamo "pet zonu", da ljudi koji imaju kućne ljubimce mogu da imaju čist i sređen deo parka u kome mogu da ih izvode, a da svi drugi koji dođu, a možda imaju strah, budu potpuno odvojeni. To postoji u nekim parkovima, ali zašto ne bi postojali u svakom parku u Beogradu - upitao je Šapić.

Naveo je da je rešavanje problema pasa lutalica izuzetno važno.

- Trebalo bi da napravimo dovoljno azila, koliko god da je neophodno, da pse pomerimo sa ulice, sterilišemo ih i smestimo u normalne uslove u kojima će živeti. Ali moramo i da počnemo sa promenom zakona koji postoji, a podrazumeva da vi danas ne možete da imate kućnog ljubimca a da nije sterilisan, kao i da ne možete da ga parite ukoliko nemate registrovanu odgajivačnicu. Na taj način problem rešavamo dugoročno - zaključio je Šapić.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.