Rusija: Šire se laži o neispravnim protokolima na izborima

Izvor: Vesti-online.com, 06.Mar.2012, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Šire se laži o neispravnim protokolima na izborima

Centralna izborna komisija (CIK) Rusije demantovala je u utorak navode nezavisne Lige birača da su na nekim biračkim mestima falsifikovani protokoli.

Liga birača je u okviru sistema Zbirni protokol okupila podatke posmatrača Komunističke partije, Jabloko, štabova kandidata Sergeja Mironova i Mihaila Prohorova.

Zamenik šefa CIK-a Leonid Ivljev kazao je danas na konferenciji za novinare da je CIK proverila podatke Zbirnog protokola koji je ukazao da su 22 >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << protokola neispravna i da se ne slažu sa elektronskim podacima CIK.

"Nismo našli nikakve razlike", kazao je zamenik šefa CIK.

"U Ligi birača ima mnogo poznatih ljudi. Zašto dozvoljavate sebi da lažete. To je opasno. Zašto dezinformišete?", obratio se Iljev Ligi birača, osnovanoj posle decembarskih parlamentarnih izbora.

Vladimir Putin je pobedio na nedeljnim predsedničkim izborima u prvom krugu, osvojivši oko 64 odsto glasova, rekao je u ponedeljak šef Centralne izborne komisije Vladimir Čurov. Izlaznost na izborima bila je 65,3 odsto.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.