Raspisani vanredni parlamentarni izbori u Severnoj Makedoniji

Izvor: RTS, 17.Feb.2020, 08:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspisani vanredni parlamentarni izbori u Severnoj Makedoniji

Predsednik parlamenta Severne Makedonije Talat Džaferi sinoć je formalno raspisao vanredne parlamentarne izbore za 12. april, o čemu je politički dogovor postignut još krajem oktobra prošle godine.
Predsednik Sobranja je raspisao izbore nakon što je u nedelju jednoglasnom odlukom poslanika raspušten parlament, javila je agencija MIA.
Liste kandidata za vanredne izbore treba da Državnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izbornoj komisiji (DIK) budu dostavljene 30 dana pre izbora, odnosno do 12. marta u ponoć.
Prethodno je Sobranje raspušteno posle burne sednice na kojoj je usvojen Zakon o javnom tužilaštvu.
Odluku o raspuštanju Sobranja, za koju je glasalo 108 poslanika, podneo je Džaferi, koji je rekao da je u nedelju bio krajnji rok za raspuštanje skupštine, nakon konsultacija sa Državnom izbornom komisijom 10. februara.
Lideri političkih stranaka u Severnoj Makedoniji dogovorili su se još krajem oktobra prošle godine, kada je Evropska unija odložila početak pristupnih pregovora sa tom zemljom, da se održe prevremeni parlamentarne izbori 12. aprila ove godine kao posledica takve odluke evropskih lidera.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predizborna kampanja u Severnoj Makedoniji počinje 23. marta

Izvor: Danas, 17.Feb.2020

Izborna kampanja za vanredne parlamentarne izbore u Severnoj Makedoniji počeće 23. marta, saopštila je danas Državna izborna komisija (DIK).

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.