Rama pohvalio izborni proces; Šef izborne komisije: Uzdržite se

Izvor: B92, 25.Apr.2021, 21:34

Rama pohvalio izborni proces; Šef izborne komisije: Uzdržite se

Albanski premijer Edi Rama pohvalio je izborni proces na današnjim parlamentarnim izborima.

Ocenio je da bi ostatak procesa trebalo da protekne mirno kako bi Albanija izašla kao pobednik ovih izbora.

Rama je zahvalio građanima Albanije koji su glasali, prenosi albanski portal Egzit njuz.

Vladajuća albanska Socijalistička partija Edija Rame vodi na današnjim parlamentarnim izborima u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Albaniji, sa osvojenih 46,9 odsto glasova, pokazuje izlazna anketa albanske televizije Top čenel.

Prema rezultatima izlazne ankete, opoziciona Demokratska partija Ljuljzima Baše na putu je da bude na drugom mestu, sa 43,5 odsto glasova, a predviđa se da će Pokret socijalista za integracije ppredsednika Iljira Mete zauzeti treće mesto sa 6,9 odsto osvojenih glasova, prenosi Rojters.

Oko 3,6 miliona građana Albanije sa pravom glasa biralo je danas poslanike, koji će ih u naredne četiri godine predstavljati u albanskom parlamentu.

Predsednik albanske Centralne izborne komisije Ilirjan Chelibaši pozvao je političke partije da se uzdrže od proglašavanja pobede na današnjim parlamentarnim izborima i istakao da je proces prebrojavanja glasova tek počeo.

On je naglasio da bi bilo kakvo proglašenje pobede moglo da dovede do porasta napetosti i povećanja pritiska na one koji su zaduženi za prebrojavanje glasova, prenosi albanski portal Egzit njuz.

Vladajuća albanska Socijalistička partija Edija Rame vodi na današnjim parlamentarnim izborima u Albaniji, sa osvojenih 46,9 odsto glasova, pokazuje izlazna anketa albanske televizije Top čenel.

Prema rezultatima izlazne ankete, opoziciona Demokratska partija Ljuljzima Baše na putu je da bude na drugom mestu, sa 43,5 odsto glasova, a predviđa se da će Pokret socijalista za integracije predsednika Iljira Mete zauzeti treće mesto sa 6,9 odsto osvojenih glasova, prenosi Rojters.

Oko 3,6 miliona građana Albanije sa pravom glasa biralo je danas poslanike, koji će ih u naredne četiri godine predstavljati u albanskom parlamentu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RAMINA PARTIJA VODI NA IZBORIMA: Premijer Albanije zahvalio građanima što su glasali

Izvor: Kurir, 25.Apr.2021

Albanski premijer Edi Rama pohvalio je izborni proces na današnjim parlamentarnim izborima i ocenio da bi ostatak procesa trebalo da protekne mirno kako bi Albanija izašla kao pobednik ovih izbora.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.