Rakić: Izbori na KiM odluka o budućnosti srpskog naroda

Izvor: Press, 25.Sep.2019, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rakić: Izbori na KiM odluka o budućnosti srpskog naroda

Na vanrednim parlamentarnim izborima na KiM direktno se odlučuje o budućnosti srpskog naroda u južnoj pokrajini, poručio je danas predsednik Srpske liste Goran Rakić.
Foto:Blic
On je u izjavi za RTS, povodom početka predizborne kampanje na KiM, pozvao građane da 6. oktobra izađu na izbore i glasaju za Srpsku listu.
- Odgovornost je na svakom od nas i zato sve građane pozivam >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << na jedinstvo i slogu jer se na ovim izborima najdirektnije odlučuje o budućnosti srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, ali i budućnosti naše zemlje uopšte - rekao je Rakić.

On je dodao da su bezbednost i ekonomski uslovi glavni izazovi sa kojima se suočava srpski narod na KiM.
- Mi ćemo, kao i do sada, nastojati da svojim delovanjem unutar kosovskih institucija zahtevamo veća izdvajanja za srpske sredine, posebno u oblasti poljoprivrede i razvoja malih i velikih preduzeća - rekao je Rakić.
Rakić smatra da prištinski lideri nemaju šta da ponude svojim građanima pa, kako kažee, posežu za parolama ekstremnog sadržaja.
 

Predizborna kampanja za vanredne parlamentarne izbore na KiM 6. oktobra počinje danas i trajaće 10 dana.
Prema kosovskim zakonima, za 100 poslaničkih mesta nadmetaće se kandidati albanskih političkih stranaka, dok je za pripadnike manjinskih zajednica rezervisano 20 poslaničkih mesta, od toga - 10 zagarantovanih poslaničkih mandata pripašće predstavnicima Srba.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.