RUSIJA: Ako ne možemo da budemo posmatrači na izborima u Ukrajini onda ih ne priznajemo!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2019, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUSIJA: Ako ne možemo da budemo posmatrači na izborima u Ukrajini onda ih ne priznajemo!

Rusija ima puno pravo da ne prizna predstojeće predsedničke izbore u Ukrajini nakon zabrane ruskim građanima da budu njihovi posmatrači, smatra ruski senator Aleksej Puškov

- Usvojivši zakon kojim se građanima Rusije zabranjuje da budu posmatrači na ukrajinskim izborima, Kijev je narušio svoje međunarodne obaveze, očekujući da će mu Zapad ponovo sve oprostiti. Malo će gunđati, ali neće biti sankcija. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Mi imamo puno pravo da te izbore ne priznamo. Razloga će biti dovoljno - napisao je Puškov na Tviteru.

Приняв закон, запрещающий гражданам России быть наблюдателями на украинских выборах, Украина нарушила свои межд.обязательства в расчете,что Запад ей вновь все простит. Пожурят немного, но санкций не будет. Мы же имеем полное право эти выборы не признать. Причин будет достаточно.

— Алексей Пушков (@Alexey_Pushkov) February 8, 2019

Vrhovna rada Ukrajine je u četvrtak, 7. februara, usvojila zakon koji zabranjuje predstavnicima Rusije da rade kao posmatrači na izborima u Ukrajini, koji će biti održani 31. marta.

Kremlj smatra da su ograničenja u radu ruskih posmatrača nedopustiva, kao i da to može da smanji nivo legitimnosti samih izbora, rekao je novinarima portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije je saopštilo da Moskva zbog bezbednosti neče slati svoje predstavnike u posmatračku misiju OEBS-a za nadgledanje izbora u Ukrajini.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Rusija bi mogla da ne prizna izbore u Ukrajini

Izvor: Vesti-online.com, 09.Feb.2019, 00:11

"Rusija ima puno pravo da ne prizna predstojeće predsedničke izbore u Ukrajini nakon zabrane ruskim građanima da budu njihovi posmatrači", smatra ruski senator Aleksej Puškov...​- Usvojivši zakon koji zabranjuje građanima Rusije da budu posmatrači na ukrajinskim izborima, Ukrajina je narušila...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.