RAZOTKRIVEN PLAN PAUNOVIĆA! Da bi ostao na vlasti u Paraćinu sprema lažnu grupu građana i humanitarca Božinovića?

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2019, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RAZOTKRIVEN PLAN PAUNOVIĆA! Da bi ostao na vlasti u Paraćinu sprema lažnu grupu građana i humanitarca Božinovića?

Predsednik opštine Paraćin, Saša Paunović, već priprema grupu građana koja bi trebalo da ga podrži na izborima kao posebna lista i planira da na taj način obmane građane.

Paunović, prema rečima izvora upućenog u lokalne političke prilike, odavno je svestan da više ne uživa podršku građana pa je zatražio od doktora Ivana Božinovića, koji se u Paraćinu predstavlja kao humanitarac, da na predstojeće izbore izađe sa svojom listom kako bi napravio pometnju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << među biračima.

Predsednik opštine i potpredsednik DS-a Paunović računa da bi Božinović svojim izlaskom na lokalne izbore uspeo da zbuni birače, što bi dovelo do toga da sačuva svoju fotelju. Već šest godina lekar hitne pomoći Božinović skuplja plastiku u humanitarne svrhe i od tog novca navodno kupuje medicinsku opremu za paraćinski dom zdravlja i bolnicu.

- Ali, istina je sasvim drugačija, pa bi tako ova akcija uskoro mogla da preraste u najveću finansijsku aferu u istoriji Paraćina, a možda i čitave Srbije, zato što izražavamo ozbiljnu sumnju da je novac zloupotrebljen. Božinović je za jednu televiziju rekao da su do sada kupljena tri EKG aparata, 15 aparata za merenje pritiska, dva inhalaciona aparata i još mnogo sitnije medicinske opreme.

Cena EKG aparata je u proseku između 500 i 2.000 evra, aparati za merenje pritiska su između 20 i 100 evra dok su inhalacioni aparati oko 50 evra. Prostom matematikom, ako računamo da je Božinović sve ovo najskuplje platio, dolazimo do cifre koja ne prelazi 5.000 evra - kaže izvor upućen u dešavanja u Paraćinu. On podseća da je Božinović tokom prethodnih godina dobio velika sredstva od države i opštine Paraćin.

- Znamo da je samo od opštine Paraćin kroz razne projekte i donacije dobio četiri miliona dinara, ne računajući novac prikupljen od prodaje plastičnih flaša. A kroz razne subvencije i donacije od države je dobio, za proteklih nekoliko godina, oko osam miliona dinara. Za kilogram plastike se dobija od 26 do 30 dinara u svakoj registrovanoj firmi koja se bavi otkupom ove sirovine. Vi samo pogledajte okolo koliko je tona i tona plastike skupljeno - dodaje izvor.

Božinović je prema njegovim rečima medijima ranije izjavio da se godišnje skupi od 3.000 do 4.000 evra, - Vrlo vešto manipuliše sa činjenicama kad kaže kako su svi računi na kojima se uplaćuje novac od plastike namenski određeni za kupovinu medicinske opreme i da se ništa sem te opreme ne može platiti sa tih računa. Zanimljivo je da se deo novca zaposlenima u organizaciji uplaćuje na račun, deo na ruke, a smatra se ga mu ga vraćaju - tvrdi izvor.

On dodaje da Božinović prikriva činjenicu da plastiku lično nosi na otkup, gde mu se deo isplaćuje u kešu, a drugi na računu. - Tako umesto da dobijemo ultra-zvuk za hitnu pomoć, koji košta oko 30.000 evra, što je bio i cilj akcije započete pre šest godina, hitna pomoć dobija aparate za merenje pritiska, a doktor Ivan Božinović glanc novog džipa, čije će poreklo uskoro morati da objasni Agenciji za borbu protiv korupcije, jer mnogi lekari koji rade duže od 30 godina kao vrhunski specijalisti u Paraćinu sebi nikad nisu uspeli da priušte tako skupe automobile i letovanja po najekskluzivnijim hotelima i destinacijama - kaže izvor.

On dodaje još da za ovo u Paraćinu svi dobro znaju, ali da se Paunović nikada nije oglasio po ovom pitanju, već je kao predsednik opštine odobravao finansije za ovog humanitarca.

Portal Srbija Danas pokušao je da danas da stupi u kontakt sa doktorom Ivanom Božinovićem kako bismo proverili sve pomenute tvrdnje. Humanitarac se nije javljao na naše pozive, a ni na poruku sa pitanjima nije odgovorio.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.