Protest u Podgorici: Aleksa Bečić pozvao na raspisivanje vanrednih izbora

Izvor: VOA, 09.Feb.2022, 23:01

Protest u Podgorici: Aleksa Bečić pozvao na raspisivanje vanrednih izbora

Kod Hrama Hristovog vaskrsenja organizovan je protest zbog, kako su naveli iz vladajuće Demokratske Crne Gore, odbrane izborne volje građana. Aleksa Bečić, predsjednik te stranke i smijenjeni predsjednik crnogorske Skupštine,  sa protesta je pozvao na raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora. “Nije se večeras ovaj dični i slobodarski narod okupio zbog bilo čije fotelje nego zbog časnih glasova osvojenih na izborima, ljudi koji su bez bilo čijih interesa odvažno i hrabro 30. avgusta glasali za promjene”, rekao je Bečić. On je pozvao građane na novi protest slijedeće srijede, rekavši da se sa protesta šalje poruka onima koji su, kako se izrazio, prethodnih dana manipulisali i obmanjivali. "Ujedinila se Crna Gora koja ne trpi izdaju, obmanu i prevaru. Dođoh bez fotelje, ali slobodno među svojim narodom. A oni koji nas prozivaju za fotelje malo im je bilo što imaju pet puta više fotelja nego mandata. Oni neće da vrate mandate i fotelje narodu, nego hoće još fotelja sa DPS-om. To što oni rade mogao je da uradi svako od nas, bilo ko od nas da sad hoće da ide sa 40 poslanika opozicije izabrali bi ga da bude premijer, jer hoće da se bez izbora vrate u pozicije moći i odlučivanja”, rekao je Bečić. Tezu da se Demokratska partija socijalista (DPS) manjinskom vladom ne vraća na vlast - Bečić je nazvao maglom. “DPS koji će činiti dvije trećine te parlamentarne većine, bez kog se neće moći donijeti nijedna odluka, da prosto objasnim, ta nova manjinska vlada koja će dominantno zavisiti od DPS-a, koja neće nijednu odluku moći donositi bez amina gospodina Đukanovića i DPS-a, ta manjinska vlada neće moći da kaže dobar dan bez amina DPS-a. Zamislite paradoksa da ćete sa onima za koje ste tvrdili da su kriminalci i lopovi da birate sudije i tužioce koji će da se bore protiv onih za koje ste tvrdili da su kriminalci i lopovi. To će biti folklor i rijaliti gdje se niko neće smjeti procesuirati bez amina Mila Đukanovića ", kazao je Bečić. On je, takođe, uputio zahtijev za raspisivanjem lokalnih izbora. “Nemoj da je kome palo na pamet da krši Ustav. Drugo, tražimo raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora” , kazao je on. Građani su tokom okupljanja nosili transparente sa porukama: "Nije još gotovo", "Izdaja nije opcija”, “Narod je rekao svoje”. Nakon obraćanja Bečića građani su krenuli u protestnu šetnju ulicama Podgorice.  
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest u Podgorici

Izvor: VOA, 10.Feb.2022, 00:02

Kod hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici organizovan je protest zbog, kako su naveli iz vladajuće Demokratske Crne Gore, odbrane izborne volje građana. Aleksa Bečić, predsjednik te stranke i smijenjeni predsjednik crnogorske Skupštine, je sa protesta pozvao na raspisivanje vanrednih parlamentarnih...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.