Izvor: Radio 021, 07.Jun.2020, 07:59

Proglašena lista "Jedan od pet miliona", Čedi Jovanoviću i Levijatanu potrebno još potpisa

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je izbornu listu "Grupa građana 'Jedan od pet miliona'", nakon što je ta lista dostavila 732 potpisa podrške koji su joj nedostajli.

Nakon što je RIK 3. juna utvrdio nedostatak, komisiji je u roku od 48 sati dostavljeno 2.177 pravno valjanih potpisa građana za proglašenje liste "Jedan od pet miliona" za izbore >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << 21. juna.

Članovi RIK-a odredili su sinoć rok od 48 sati listi "Čedomir Jovanović - Koalicija za mir" da prikupi još 612 pravno valjanih potpisa podrške da bi bila proglašena i učestvovala na izborima.

Isti rok je određen i izbornoj listi "Pokret Levijatan - Živim za Srbiju", koja je predala 6.915 pravno valjanih potpisa od 10.000 koliko je potrebno za proglašenje liste.

RIK je odbacio kao neosnovan prigovor predsednika Jedinstvene ruske stranke Zorana Marića koji je naveo da je u petak oko ponoći bio onemogućen da preda izbornu listu.

Marić je kazao da ga je portir u zgradi Skupštine Srbije u kojoj se nalazi RIK zaustavio i rekao mu da je vreme za predaju izbornih lista isteklo, a zamenik člana RIK-a Veljko Perović, koji je bio zadužen da bude ispred zgrade, u izveštaju predatom u 00.15 naveo je nije bilo prisutnih podnosilaca.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.