Posle debakla na izborima: Štrahe se povlači

Izvor: B92, 01.Okt.2019, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle debakla na izborima: Štrahe se povlači

Beč -- Loš rezultat na prevremenim izborima u Austriji izazvao je buru u Slobodarskoj partiji Austrije (FPO).

U partiji se zahteva suspendovanje doskorašnjeg lidera Hajnc-Kristijana Sstrahea, kojem se pripisuje krivica za gubitak na glasanju.

"U utorak će biti doneta odluka o suspendovanju Štrahea", najavio je šef FPO u pokrajini Gornja Austrija Manfred Haimbuher.

Haimbuher je rekao da nema alternative za Strahea osim da ga suspenduju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Štrahe je, na konferenciji za štampu, rekao da stavlja u mirovanje članstvo u FPO, kao i da se neće baviti politikom, sve dok se ne rasvetli afera zbog koje je morao da ode sa političkih funkcija.

Rekao je da to čini kako bi sačuvao jedinstvo FPO i sprečio podelu stranke.

Treba sačekati rezultate te istrage, a ne unapred nekog osudjivati“, kazao je Štrahe. Pojasnio je da se neće baviti politikom dok se sve ne rasvetli, već da će se posvetiti porodici, koju želi da zaštiti od daljih napada.

Predsedništvu FPO poželeo je da iskreno analiziraju izborni rezultat i da donesu odluke za budućnost stranke, jer je važno da FPO ostane važan faktor za zemlju i gradjane. Jedinu kritiku koju je uputio FPO jeste da niko sa njim iz vrha nije razgovarao.

Uoči njegove konferencije za štampu kružile su brojne spekulacije o daljoj sudbini Štrahea, koje su ukazivale na mogućnost podela u FPO i osnivanje nove stranke. Tako se pred njegovo obraćanje na internetu pojavila i stranica „lista Štrahe“.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Štrahe nije uspeo da nadmudri FPO, afera klima funkciju

Izvor: B92, 01.Okt.2019

Predsedništvo Slobodarske partije Austrije (FPO) suspendovalo je doskorašnjeg lidera te stranke Hajnc Kristijana Štrahea...Predsedništvo je i najavilo da će ga isključiti iz članstva, ako se dokaže njegova krivica u aferi oko korišćenja partijskog novca u privatne svrhe...Štrahe je pokušao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.