Poslanici raspravljaju o amandmanima na izborne zakone

Izvor: RTS, 10.Maj.2020, 11:08

Poslanici raspravljaju o amandmanima na izborne zakone

Skupština Srbije raspravlja o amandmanima na izmene i dopune Zakona o izboru narodnih poslanika i Zakona o lokalnim izborima.
Ta dva predloga zakona se odnose na očuvanje zdravlja od zarazne bolesti kovid 19 u izbornom procesu, jer i dalje postoje preporuke o poštovanju određenih pravila ponašanja, koje se pre svega odnose na fizičko distanicranje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
S obzirom da nisu sve stranke koje žele da učestvuju na izborima predale liste, one će nastaviti da prikupljaju potpise, a osim javnih beležnika, potpise birača overavaće i opštinske i gradske uprave.
Na izmene i dopune Zakona o izboru narodnih poslanika podneto je devet amandmana, na izmene Zakona o lokalnim izborima osam, dok je na izmene i dopune Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti podneto tri amandmana.
Šef poslaničke grupe SNS-a Aleksandar Martinović se na početku sednice osvrnuo na nerede koje je izazvao lider Dveri Boško Obradović ispred Narodne skupštine, ali i tvrdnje poslanice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić da je Marijan Rističević tada nosio nož sa sobom.
Martinović je odbacio te tvrdnje i kazao da je Rističević nosio ključeve automobila.
Ocenio je da je Obradović "batina Dragana Đilasa" i da će Đilas, kada, kako kaže, više ne bude Obradovića, naći neku novu "batinu".
"Ljudi koji su bili na vlasti pokušavaju da zaustave Srbiju na putu njenog razvoja", ocenio je Martinović.
Poručio je da "Srbija neće da poklekne pred tajkunom kao što je Đilas, ili fašistom kao što je Boško Obradović".
"To neće da se desi. Srbija će ostati država. Srbija je večna i važnija od svakog od nas pojedinačno", rekao je Martinović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.