Poruka Čedomira Jovanovića opoziciji: Ne možete da pretite 6. oktobrom VIDEO

Izvor: B92, 26.Jan.2022, 09:50

Poruka Čedomira Jovanovića opoziciji: Ne možete da pretite 6. oktobrom VIDEO

Beograd -- Lider LDP Čedomir Jovanović, gostujući u Jutarnjem programu TV Prve govorio je o predstojećim izborima, Srbiji, krizi s Ukrajinom.

Prema njegovim rečima, na 800 km od sebe imamo najveću pretnju i pitanje je naše pozicije. Ali, kako on smatra, Srbija nije vojno neutralna zemlja i ne može ni biti jer ako se pogleda svaki segment života, mi ne možemo sami, odnosno to je, kako kaže, nemoguće.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Govoreći o izborima u Srbiji, Jovanović kaže da još ne zna da li će se u njih uključiti i LDP, a za kandidaturu Zdravka Ponoša za predsedničkog kandidata opozicije kaže da od njega nije čuo potvrdu da je tu kandidaturu i prihvatio.

"Ono što ja mogu da vam kažem o Ponošu to je jedan pristojan čovek, ali nisu svi takvi. Kad ga sretnem pozdravimo se i porazgovaramo. Ne znam s kojim motivima bi to prihvatio, a ni ne znam da li je to uopšte prihvatio", rekao je Jovanović.

Ali, najpre je potrebnom kako navodi, da se u društvu spuste tenzije, da se ne gazimo po ulici zbog Rio Tinta. "Ništa nismo naučili za sve ove godine", dodaje lider LDP-a.

"Ali, mogu da kažem ono što znam, a to je - ako hoćete da pobedite na izborima nemojte da u Srbiji najavljujete 6. oktobar", rekao je Jovanović i dodaje da je elementarna stvar pre ulaska u kampanju da mora da se vodi računa o ljudima koji ovde žive. "Evo 20.000 ljudi zaraženo je, to znači 20.000 porodica mora da isprazni novčanik kupuje vitamine, cink, selen…", dodaje on.

Kao primer toga u kakvo smo se društvo pretvorili naveo je vakcinaciju, odnosno odbijanje oko polovine stanovnika Srbije da se vakciniše protiv kovida-19. Ranije je, kako navodi, bilo da odete kod lekara i vakcinišete se, odete u školu da bi učili, kod majstora da bi nešto popravili, ali mi smo uništili pitanje vakcinacije pre pet godina pa smo imali epidemiju malih boginja.

"Plaši me ono u šta smo se pretvorili, nismo naučili mnoge lekcije do sada. Ja neću da moje dete ide mojim putem. Ja sam otišao sa 19 u rat, bio godinu ipo i vratio se kao drugi čovek. To je ubilo moju porodicu", rekao je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.