Poništena lista Zavetnika, SPP sada pod brojem (8) na parlamentarnim izborima

Izvor: SandzakPress.net, 22.Maj.2020, 01:37

Poništena lista Zavetnika, SPP sada pod brojem (8) na parlamentarnim izborima

Ustavni sud R. Srbije poništio je izbornu listu Zavetnici, tako da su sve liste koje su se nalazile nakon nje pomjerile za jedan broj. Tako je sada Stranka pravde i pomirenja (SPP) na parlamentarnim izborima pod rednim brojem (8). LAŽNA VIJEST: “SPP u Prijepolju pozvao birače da glasaju za Metlu umjesto za Zukorlića” Ranije danas, pojedini sandžački portali prenijeli su vijest da je Prijepolje osvanulo oblijepljeno plakatima >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << i bilbordima na kojima Stranka pravde i pomirenja (SPP) u tom gradu poziva sugrađane da glasaju za listu kandidata na lokalnom nivou pod rednim brojem 1 i listu kandidata ove partije za republičke izbore pod rednim brojem 9, pogrešno navodeći da je riječ o rednom broju liste Pokreta Metla 2020, a ne SPP-a. Lokalni portali su se pozvali na trenutni pregled izbornih listi za parlamentarne izbore na sajtu Republičke izborne komisije, gdje je došlo do pomeranja redoslijeda nakon što je prije dva dana došlo do brisanja liste “Hrabro – Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici” pod rednim brojem 8. Naime, Republička izborna komisija 19. maja poništila je rješenje o proglašenju izborne liste “Hrabro – Milica Đurđević Stamenkovski – Srpska stranka Zavetnici”. Lista je poništena poslije odluke Upravnog suda na žalbu Slobodana Pilipovića, a Zavetnici imaju rok od 48 sati da otklone nedostatke u listi i ponovo dostave saglasnost nosioca liste, izjave kandidata za poslanike i 10.000 ovjerenih izjava birača. Sa tih izjava mora biti izuzeta riječ “Hrabro”, jer nije dio imena stranke, niti imena nosioca izborne liste. SPP počela sa korišćenjem broja (8) Promjena broja mjesec dana prije izbora veliki je izazov za svaku stranku. Iako je SPP ranije politički materijal (bilborde, transparente, plakate) uradila sa brojem (9), nakon što je odluka Ustavnog suda postala pravosnažna, SPP se odmah prilagodila novonastaloj situaciji i počela sa koršćenjem broja (8), pod kojim će se naći na listi na predstojećim paralamentarnim izborima. Opširnije na tu temu će sutra stranka saopštiti na konferenciji za štampu.   The post Poništena lista Zavetnika, SPP sada pod brojem (8) na parlamentarnim izborima appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

SPP pod brojem (8) na parlamentarnim izborima

Izvor: SandzakPress.net, 22.Maj.2020

Nakon što je Upravni sud Republike Srbije poništio izbornu listu Zavetnika, sve one liste koje su bile nakon nje morale biti pomerene za jedan broj, tako da će i lista Stranke pravde i pomirenja koja je do sada nastupala pod rednim brojem devet (9), od sada nastupati bod rednim brojem osam (8). Tim...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.