Izvor: JUGpress.com, 29.Avg.2019, 08:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokret za razvoj Medveđe: Izbori se moraju bojkotovati, zabraniti funkcionerske kampanje

MEDVEĐA

Pokret za razvoj Medveđe smatra da se izbori u Medveđi moraju bojkotovati jer građani nemaju mogućnost da izaberu program i predlažu racionalno rešenje političke krize koja će uslediti nakon 8.septembra, navodi seu saopštenju.

” U Medveđi su ministri za rad, za zdravlje, za državnu upravu i sekretar za privredu koristili funkcije za promociju vladajuće stranke na lokalnoj listi, a neki su delili laptopove deci koja moraju biti zaštićena od politike. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Tako i odlazeći predsednik u tehničkom mandatu koristi poziciju tako što deli humanitarnu pomoć Crvenog krsta koji je navodno nezavisan.

Naš predlog je da se funkcionerske kampanje reše zabranom učešća izabranih javnih funkcionera na skupovima, uređivanjem aktivnosti kako bi se smanjilo diskreciono odlučivanje, preciziranje pravila o potpunoj zabrani da se u kampanji prate funkcioneri, o obaveštavanju rada funkcionera, o pitanjima koja se odnose na njihove stranke, uređivanje aktivnosti kako bi se smanjilo „tempiranje“ promocija u doba izborne kampanje, ograničavanje preuzimanja obaveza, oprosta dugova u periodu izborne kampanje, preciziranje ovlašćenja organa vlasti kada su u „tehničkom mandatu“, da bi se svela na neodložne poslove.

Građani su u Medveđi svesni da na lokalnim izborima gde se biraju odbornici za Skupštinu opštine Medveđa, sa 6 liste koje treba da stvore alibi, nisu one koje će doneti nešto bolje građanima, te izlaznost neće biti veća od 40%. Zbog neravnopravnih uslova, blokade medija i ucena, kao i funkcionerske kampanje, predlažemo da se pod hitno uvedu privremene mere ograničene do uspostavljanja regularnih uslova koji se očekuje početkom 2020. godine kada bi se raspisali lokalni izbori u čitavoj Srbiji”, navodi se u saopštenju Pokreta za razvoj Medveđe..

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.