Pokret građanske Subotice jedini pokret građana koji je u Vojvodini uspeo da pređe cenzus

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2020, 13:03

Pokret građanske Subotice jedini pokret građana koji je u Vojvodini uspeo da pređe cenzus

Pokret građanske Subotice nije zadovoljan rezultatima ostvarenim na lokalnim izborima, ali su zadovoljni činjenicom da će biti gotovo jedini pokret građana koji je u Vojvodini uspeo da pređe cenzus. Na današnjoj konferenciji za štampu, lider ovog pokreta Jene Maglai najavio je da ni u kom slučaju neće biti deo vlasti.

Tri hiljade i 617 glasova i četiri osvojena mandata u lokalnoj skupštini je rezultat kojim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Pokret za građansku Suboticu nije zadovoljan.

U uslovima pandemije, te kako navode brojnih nepravilnosti, neregularnosti i zloupotreba pre i tokom izbornog procesa, zadovoljni su činjenicom da su ušli u parlament, kao gotovo jedina grupa građana kojoj je to uspelo na nivou Vojvodine.

"Pokret građanske Subotice neće biti deo skupštinske većine. Mi ćemo ostati opozicija. Nemamo nameru bilo kakve dogovore i bilo kakav dil ni sa Srpskom naprednom strankom, ni sa Savezom vojvođanskih Mađara. Naš cilj je da oni budu uklonjeni sa političke scene, i SNS i SVM, jer smatramo da Subotica ne može da krene napred dok je ovakav politički establišment vodi ovaj grad",kaže lider ovog pokreta Jene Maglai.

U Pokretu očekuju da će vlast u Subotici formirati dosadašnji koalicioni partneri, od koje ne očekuju velike rezultate.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.