Izvor: Nezavisne Novine, 19.Mar.2018, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeli pregovori SNSD-a, DNS-a i SP-a

BANJALUKA - U Palati Republike danas su počeli pregovori vladajuće koalicije o zajedničkom nastupu na predstojećim opštim izborima, koji će trajati do kraja ove sedmice, kada se očekuje i konačan dogovor, nezvanično saznaju "Nezavisne".

Prema takođe nezvaničnim informacijama, koplja se lome oko kandidata za predsjednika RS, premijera RS i predsjednika Narodne skupštine RS.

Kao što je ranije objavljeno, DNS traži da ima svog kandidata za predsjednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << RS kojeg će podržati SNSD i SP, međutim gotovo je izvjesno da će se na kraju zadovoljiti mjestom premijera ili predsjednika Narodne skupštine RS. U ovom trenutku SNSD ne odustaje od toga da ima oba kandidata za pojedinačne funkcije, a trenutno je Željka Cvijanović, aktuelna premijerka RS, najbliža da uđe u trku za predsjednika RS, gdje će joj najozbiljniji protivnik biti Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a.

Takođe, na sastancima koalicije trebalo bi da budu izdefinisani i odnosi prema Ujedinjenoj Srpskoj s obzirom na to da SNSD podržava tu stranku i pravi joj mjesta u vladajućoj koaliciji, na šta DNS ne pristaje jer smatra da koaliciju, barem sa strankama, ne treba proširivati prije izbora, a nakon što se vidi koliko koja stranka ima podrške sjesti i razgovarati o saradnji i eventualnom formiranju Vlade RS.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.