Počela predizborna tišina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2020, 00:22

Počela predizborna tišina

Predizborna tišina, uoči parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora, počela je u ponoć i trajaće do zatvaranja biračkih mesta u nedelju, 21. juna, u 20 sati.

To znači da izborne liste, ukupno 21 sa zbirne liste Republičke izborne komisije (RIK), tokom izborne tišine neće moći da se oglašavaju u tradicionalnim medijima, niti da organizuju predizborne skupove, ali tim ograničenjima ne podležu društvene mreže, na kojima mogu nesmetano da nastave svoje izborne aktivnosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Za vreme predizborne tišine, u nedelju u danu za glasanje, na biračkom mestu i na 50 metara od njega zabranjeno je isticanje simbola i propagandnog materijala učesnika u izbornoj trci.

Tokom predizborne tišine dozvoljeno je emitovanje informacija o odzivu birača i spotova nadležnih republičkih organa i nevladinih organizacija kojima se građani upućuju kada i kako mogu da glasaju.

U nedelju, na izborni dan, od 7.00 do 20.00 sati, koliko su otvorena biračka mesta, mogu se objavljivati izveštaji o tome gde su kandidati sa lista glasali, ali ne i njihove izjave.

Na parlamentarnim izborima pravo glasa ima 6.583.665 građana Srbije, koji će svoje biračko pravo moći da iskoriste na 8.385 biračkih mesta.

Koordinatori RIK-a u četvrtak su preuzeli sav izborni materijal u sedištu "Službenog glasnika" koji je uz pratnju policije predat radnim telima. Radna tela materijal dalje prosleđuju biračkim odborima, a nakon toga se u petak i subotu vrši samo uređenje biračkog mesta i priprema za glasanje.

Izbore će pratiti 3.341 domaći i 111 stranih posmatrača.

Na parlamentarnim izborima učestvovaće 21 izborna lista.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Srbiji počela izborna tišina

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Jun.2020

Izborna tišina u ponoć je počela u Srbiji i trajaće do zatvaranja biračkih mjesta, u nedjelju, 21. juna u 20 sati.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.