Pala razrešenja ministara, Netanjahu preuzima vršenje dužnosti

Izvor: B92, 02.Jun.2019, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pala razrešenja ministara, Netanjahu preuzima vršenje dužnosti

Jerusalim -- Premijer Izraela Benjamin Netanjahu otpustio je danas ministra obrazovanja Naftalija Beneta i ministarku pravde Ajelet Šaked.

Netanjahu je to uradio nekoliko dana nakon što je izraelski parlament, Kneset, glasao da se raspusti i da se novi izbori održe 17. septembra.

Nakon izbora 9. aprila Benet i Šaked su ostali u vladi iako njihova partija Nova desnica nije prešla izborni cenzus.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Očekivalo se da ostanu na čelu svojih mistarstava dok se ne obrazuje nova vlada, navode izraelski mediji.

Prošle sedmice, međutim, Netanjahu nije uspeo da oformi novu vladajuću koaliciju u predviđenom roku, do srede u ponoć.

Netanjahu će do izbora biti vršilac dužnosti ministra pravde i obrazovanja.

Objašnjenja za takav njegov potez koji je potvrdio jedan anonimni zvaničnik u premijerovom kabinetu nije bilo, preneo je AP.

Šaked i Benet nisu rekli da li će se kandidovati za izbore u septembru, ali je jedno ispitivanje javnog mnjenja pokazalo da bi ušli u Kneset sa četiri poslanika.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BURNO U IZRAELSKOM PARLAMENTU: Netanijahu OTPUSTIO ministre!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2019

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu razrešio je dužnosti ministre pravde i obrazovanja, Ajelet Šaked i Naftali Benet, javlja AP, pozivajući se na zvaničnika iz kabineta Netanijahua...Potez Netanijahua usledio je samo nekoliko dana nakon što je izraelski parlament glasao za održavanje novih...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.