Pakistanski mula nazvan otac talibana ubijen u napadu nožem

Izvor: Večernje novosti, 02.Nov.2018, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pakistanski mula nazvan "otac talibana" ubijen u napadu nožem

Istaknuti pakistanski mula Maulana Samiul Hak poznat i kao "otac talibana" ubijen je u napadu nožem u svojoj kući u gradu Ravalpindiju Istaknuti pakistanski mula Maulana Samiul Hak poznat i kao "otac talibana" ubijen je u napadu nožem u svojoj kući u gradu Ravalpindiju, javili su njegova porodica i pakistanska policija. Hakov sin Hamidul Hak rekao je da je njegov otac ubijen danas. Portparol Jusaf Šah rekao je da se za sada ne zna identitet ni motiv napadača. Hak je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << na čelu ogranka partije Džamijat-e-Ulema Islam.PROČITAJTE JOŠ: KRVAVI IZBORI U AVGANISTANU: Bombaš samoubica ubio 15 ljudi na biračkom mestu Verski učenjak je osnivač čuvenog seminara Hakanija gde su desetine avganistanskih vođa bili školovani. Među njima su bivši vođa avganistanskih talibana Mula Omar i bivši vođa mreže Hakani, Džalaludin Hakani. Njegova škola nalazi se u gradu Akora Katak u provinciji Kajber-Pahtunkva, koja se graniči s Avganistanom. Policija je javila da su preneli Hakovo telo u bolnicu i da policija još istražuje slučaj.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pakistanski mula nazvan otac talibana ubijen u napadu nožem

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Nov.2018

Istaknuti pakistanski mula Maulana Samiul Hak poznat i kao "otac talibana" ubijen je u napadu nožem u svojoj kući u gradu Ravalpindiju, javili su njegova porodica i pakistanska policija...Hakov sin Hamidul Hak rekao je da je njegov otac ubijen danas...Portparol Jusaf Šah rekao je da se za sada ne...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.