PIK: Izlaznost 34,8 odsto, veliki uspeh Liste za evropsku Vojvodinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PIK: Izlaznost 34,8 odsto, veliki uspeh "Liste za evropsku Vojvodinu"

NOVI SAD - Pokrajinska izborna komisija saopštila je kasno sinoć da je izlaznost u drugom krugu izbora za Skupštinu Vojvodine bila 34,8 odsto. U prvom krugu, koji je održan 11. maja, izlaznost je bila 61,75 odsto. U PIK-u je rečeno da su izbori prošli bez većih neregularnosti i incidenata, sem što je na jednom biračkom mestu iscepana zastava Vojvodine. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Na još nekoliko biračkih mesta, zastave Vojvodine skidane su sa jarbola, rekli su u PIK-u.

Drugi krug održan je u svih 60 izbornih jedinica pošto u prvom krugu niko od kandidata nije dobio potrebnu većinu. Prema preliminarnbim rezultatima iz izbornog štaba Demokratske stranke, "Lista za evropsku Vojvodinu, DS, G17 plus- Boris Tadić" osvojila je 41 mandat u drugom krugu pokrajinskih izbora, dok je Srpska radikalna stranka (SRS) osvojila pet mandata.

Prema tim podacima, različite grupe građana osvojile su pet mandata, Mađarska koalicija četiri mandata, dok je narodnjačka koalicija DSS-NS osvojila dva mandata. Po jedan mandat osvojili su Liga socijaldemokrata Vojvodine, Liberalno demokratska partija i Socijalistička partija Srbije.

Prema preliminarnim rezultatima DS-a, "Lista za evropsku Vojvodinu" u novom sazivu pokrajinskog parlamenta imaće apsolutnu većinu, odnosno 64 od 120 poslanickcih mesta. SRS će imati 25 mandata, Mađarska koalicija devet, po šest poslanika imaće koalicija Zajedno za Vojvodinu i koalicija Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije, a po pet mandata imaće koalicija SPS-PUPS i različite grupe građana.
Pogledaj vesti o: Izlaznost na izborima

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.