Osnovana Stranka za Bregzit, uz podršku Najdžela Faraža

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Feb.2019, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnovana Stranka za Bregzit, uz podršku Najdžela Faraža

Britanska izborna komisija saopštila je da je danas osnovana nova "Stranka za Bregzit" (Brexit Party), koju podržava Najdžel Faraž, poslanik Evropskog parlamenta i jedan od glavnih zagovornika izlaska Velike Britanije iz Evropske unije (EU) tokom kampanje pred referendum 2016.

Nova stranka, koja je zvanično registrovana, moći će teoretski da kandiduje svoje članove za izbore za Evropski parlament >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u maju ove godine ukoliko bude odložen Bregzit koji stupa na snagu 29. marta.

"Stranka je osnovana uz moju potpunu podršku. Imam nameru da učestvujem na evropskim izborima 23. maja, ako Bregzit ne stupi do tog datuma na snagu", rekao je Faraž za list Dejli telegraf (The Daily Telegraph).

Faraž je rekao da je ta nova stranka dobila nekoliko stotina kandidatura za članstvo, kao i obećanja o finansiranju.

"Mašina je pokrenuta", dodao je on.

Stranku predvodi Ketrin Bleklok, nekadašnji član antievropske i antiimigrancione stranke Ukip. Ona je pozvala članove vladajuće Konzervativne stranke da se učlane.

Ukip koji se protivi članstvu Velike Britanije u EU, igrao je ključnu ulogu u referendumu 2016. na kojem su se Britanci izjasnili za izlazak iz Unije.

Faraž je u decembru napustio stranku koju je osnovao i vodio deset godina uz ocenu da Ukip ne može da vodi Veliku Britaniju ka njenom istupanju iz Unije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U Velikoj Britaniji osnovana Stranka za Bregzit, uz podršku Najdžela Faraža

Izvor: Beta, 08.Feb.2019

Britanska izborna komisija saopštila je da je danas osnovana nova "Stranka za Bregzit" (Brexit Party), koju podržava Najdžel Faraž, poslanik Evropskog parlamenta i jedan od glavnih zagovornika izlaska Velike Britanije iz Evropske unije (EU) tokom kampanje pred referendum 2016. godine.Nova stranka,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.