Orban nakon glasanja: Nadam se smeni na evropskoj političkoj sceni

Izvor: B92, 26.Maj.2019, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orban nakon glasanja: Nadam se smeni na evropskoj političkoj sceni

Budimpešta -- Mađarski premijer Viktor Orban izrazio je danas nadu da će evropski parlamentrani izbori ojačati anti-imigracione političke snage.

"Nadam se da će doći do smene na evropskoj političkoj sceni u korist stranaka koje žele da zaustave migraciju", rekao je Orban nakon što je glasao na birackom mestu u Budimpešti, prenosi Rojters.

On je odbio da kaže da li će se njegova partija Fides pridružiti novoj koaliciji koju zamenik premijera Italije Mateo Salvini namerava da formira posle izbora.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Orban: Mađarski narod veruje da je Briselu potrebna antimigrantska politika

Izvor: Vesti-online.com, 27.Maj.2019, 09:02

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da izbori za Evropski parlament pokazuju da "narod u Mađarskoj veruje da je u Briselu potrebna promena"...Orban, koji je kampanju vodio na antimigrantskoj platformi, rekao je da će njegova partija Fides, koja je osvojila 13 od ukupno 21 mađarskog mesta...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.