Opozicija: Pošteni izbori ili bojkot - rok septembar

Izvor: Mondo, 27.Jul.2019, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija: "Pošteni izbori ili bojkot - rok septembar"

Ako ne budu prihvaćeni uslovi, opozicioni blok Savez za Srbiju ostaće pri stavu o bojkotu narednih izbora.

Foto: MONDO/Goran Sivački

  Opozicioni blok Savez za Srbiju saopštio je danas da traži ispunjenje "svih preduslova za poštene izbore" i to do septembra ili će u suprotnom bojkotovati naredne izbore.

U saopštenju se ističe da je sređivanje biračkog spiska samo jedan od šest zaključaka i 45 preporuka Stručnog tima protesta "1 od 5 miliona", >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koje, navodi se, "moraju biti ispunjene da bi mediji bili slobodni a izbori pošteni".

"Bez ispunjenja tih preporuka, Savez za Srbiju će bojkotovati izbore. Septembar je poslednji rok za ispunjavanje zahteva protesta jer je besmisleno izlaziti na izbore ako pre toga nema bar šest meseci slobodnih medija na kojima može da se čuje drugačije mišljenje i vidi prava debata između vlasti i opozicije. Ako do tada ne bude nikakvih pomaka od strane vlasti - već tada proglasićemo bojkot izbora na proleće i krenuti u kampanju bojkota", poručio je ovaj opozicioni blok.

Opozicija ne može da se složi: Bojkot izbora ili ne?

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.