OVO MU SE VEĆ DESILO: Trudo je apsolutni favorit na izborima i baš zbog toga može ponovo da ih izgubi

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Avg.2021, 09:12

OVO MU SE VEĆ DESILO: Trudo je apsolutni favorit na izborima i baš zbog toga može ponovo da ih izgubi

Iako nema od koga da izgubi, upravo to mu se može obiti o glavu

Kanadski premijer Džastin Trudo suočen je s veoma čudnim izazovom dok se priprema da raspiše prevremene parlamentarne izbore, jer bez snažnog političkog suparnika Trudoovi glasovi mogli bi da se rasipaju što bi ponovo dovelo do situacije u kojoj bi se formirala manjinska vlada.

Glavno oružje Trudoa (49) biće oporavljena ekonomija i efikasna vakcinacija, a upravo pomoću toga pokušaće da povrati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << parlamentarnu većinu koju je izgubio 2019. godine.

U protekle dve kampanje, Trudoovi levo orijentisani liberali upozoravali su birače da bi pobeda opozicione Konzervativne stranke rezultirala smanjenjem potrošnje i neadekvatnom politikom klimatskih promena.

S obzirom da su ankete ovog puta pokazale da su liberali daleko ispred konzervativaca, slične taktike zastrašivanja mogle bi da budu neefikasne, što bi moglo značiti da će ljudi sigurni u njegovu pobedu glasati za neke druge partije, poput Nove demokrate (NDP) ili za Zelene.

Liberalna stranka Džastina Trudoa na prethodnim izborima zadržala je vlast u Kanadi, ali tesna pobeda na izborima značila je da će premijer biti na čelu manjinske vlade.

Njegova stranka osvojila je najviše mesta u parlamentu, ali drugi mandat Trudoa pratila je činjenica da se pri donošenju zakona morao oslanjati na druge stranke.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.