Novi izbori ne dolaze u obzir, osim ako me ubijete

Izvor: B92, 17.Avg.2020, 10:39

"Novi izbori ne dolaze u obzir, osim ako me ubijete"

Minsk -- Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da novih predsedničkih izbora neće biti, sem ako on ne bude ubijen.

"Pričate o nefer izborima i tražite fer izbore. E pa ja imam pitanje za vas. Imali smo izbore i ukoliko me ne ubijete neće biti drugih", rekao je Lukašenko prilikom obilaska fabrike za proizvodnju traktorskih guma, prenosi Tass.

Situacija u Belorusiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se ne smiruje od kako je Lukašenko objavio da je pobednik nedavno održanih predsedničkih izbora. Sinoć su u Minsku održani najmasovniji protesti Lukašenkovih protivnika, ali i kontra-miting.

Dok je iza Lukašenka stala Rusija, ostatak evropskih zemalja jasno stavlja do znanja pda bi se ti izbori trebalo ponoviti, što zahteva i beloruska opozicija.

"Nećete doživeti da vidite dan kad radim bilo šta pod pritiskom. Neće biti ponovnih izbora, jer u tom slučaju, neće biti fabrika, plantaža. Sve će biti uništeno za pola godine", izjavio je Lukašenko, prenosi Tass.

On je danas posetio Fabriku traktorskih točkova i tom prilikom rekao da ima informaciju da sve fabrike u zemlji normalno rade.

Nekoliko stotina demonstranata okupilo se ispred kapija fabrike tokom njegove posete držeći transparente u kojima traže njegovu ostavku.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"NOVI IZBORI NE DOLAZE U OBZIR" Lukašenko: Nećete doživeti da vidite dan kad radim bilo šta pod pritiskom

Izvor: Blic, 17.Avg.2020

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da neće biti novih predsedničkih izbora u toj zemlji i da oni ne dolaze u obzir.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.