Niški predizborni akva-park još nema ko da gradi

Izvor: JužneVesti.com, 15.Avg.2018, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški "predizborni" akva-park još nema ko da gradi

Iako je memorandum o izgradnji akva-parka na Loznom kalemu potpisan pre dve godine i to samo par dana pred glasanje na lokalnim izborima u Nišu, a to je bilo jedno od udarnih predizbornih obećanja ove vlasti, crnogorska firma koja je bila vrlo zainteresovana da gradi na ovom prostoru, kako kaže gradski većnik za privredu Mihajlo Zdravković, trenutno ne želi da zida vodeni park blizu Niške Banje i neizvesno je da li će on uopšte >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i biti izgrađen.

Pitanje je hoće li se građani ikada "okupati u predizbornom obećanju" gradske vlasti, jer su poslednjiih nedelja potpuno oprečne izjave aktuelnih čelnika o dugonajavljivanoj izgradnji akva-parka nadomak Niša.

Od pravdanja da je za raspisivanje javnog poziva za investitore falio “jedan papir”, kako je nedavno rekao gradonačelnik Darko Bulatović i najava da će to biti uskoro jer ima “više zainteresovanih”, izgradnja vodenog parka je sada pod znakom pitanja.

Većnik za privredu Mihajlo Zdravković kaže da firma Aquaterra solutions sa kojom su pre 2 godine, u jeku predizborne kampanje, potpisali Memorandum o razumevanju, trenutno nije zainteresovana da gradi zbog drugih investicija koje ima.

U ovom trenutku mi kao Grad nemamo ni jednog zainteresovanog partnera. Mi možemo sutra bukvalno da raspišemo konkurs, ali je nama interes da taj konkurs uspe, a ne da ga samo raspišemo da bi ga raspisali - kaže Zdravković.

Mihajlović kaže da je na osnovu pisma o namerama koje je potpisano sa crnogorskom kompanijom, Grad izradio elaborat i dobio saglasnost Vlade da se 5 hektara zemljišta na Loznom kalemu ustupi besplatno. Međutim, kada je Grad završio sav posao, kako kaže većnik, usmeno su obavešteni da se u ovom trenutku “zastaje sa investicijom”.

Tvrdi i da “jedini zainteresovani investitor” nije odustao od izgradnje, već da trenutno ulaže novac u druge oblasti.

Ukoliko neko postoji i zainteresovan je mi ga pozivamo da se javi i obrati se pismom o namerama, ukoliko se niko ne obrati mi ćemo ipak raspisati javni poziv da vidimo, jer možda postoji neko ko želi da investira, ali ne želi da se obrati pismom o namerama i ukoliko nakon tog javnog poziva ne budemo dobili ni jednog investitora, onda ćemo videti šta ćemo i na koji način raditi i da li ćemo izgraditi akva-park - ističe Zdravković.

Ako se do kraja sledećeg meseca niko ne javi da je zainteresovan da gradi vodeni park blizu Niške Banje, javni poziv će biti raspisan i nakon toga će biti poznato šta će biti sa zemljištem na Loznom kalemu, na kome je odavno trebalo da bude tobogana i bazena.

Podsetimo, osim crnogorske kompanije koja je "trenutno odustala", pre godinu dana je predstavnik kompanije Italnis, sa kojom je 2013. godine posel puno peripetija raskinut ugovor o kupovini Loznog kalema, rekao da su ponovo zainteresovani za izgradnju vodenog parka u ovom delu Niša, ali da će u javnom pozivu učestvovati sa novim partnerima.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.