Nikolić: Ne trebaju nam izbori, ako ih bude podržaću SNS

Izvor: Prva.rs, 11.Okt.2015, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Ne trebaju nam izbori, ako ih bude podržaću SNS

"Mislim da nam (izbori) nisu potrebni. Vlada je apsolutno stabilna, ima većinu i uporište u narodu. Pravo je (premijera Aleksandra) Vučića da podnese ostavku i da to dovede do vanrednih izbora, ali ne vidim razlog za to. Ako ipak to uradi, SNS ima moju podršku. Nemam drugog političkog favorita", rekao je Nikolić u intervjuu za "Kurir".
Kakve >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << veze Kori Udovički ima s prisluškivanjem?
Nikolić je upitao, povodom afere "prisluškivanje", kakve veze potpredsednica Vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički ima sa tom aferom, navodeći da ne postoje ni moralni razlozi zbog kojih bi Udovički bila povezana, s obirom da njena sestra Lidija nije ministar. 
"Kakve veze ima sad Kori Udovički s prisluškivanjem?", upitao je predsednik u intervjuu za "Kurir".
Na pitanje lista, "šta ćemo sa moralnim razlozima", Nikolić je odgovorio pitanjem: "Kakvi moralni razlozi?".
"Pa zar je ona nešto napravila? Nije. Njena sestra nije ministar. Dobro, može da bude predmet istrage kako je sestra došla do posla. Mogli biste daleko da odete ako istražujete familiju. Ne mislim na familiju Udovički, već familije uopšte", kazao je Nikolić.
Na pitanje da li ne veruje službama, on je odgovorio "da ne mora ni da im veruje ni da i im ne veruje".
"Rade svoj posao onako kako su zamislili. Nisu pod mojom kontrolom i mogu da imam distancu koja je iz mog života. Ne znam ni da li smo saradnici ili nismo. I ta afera "prisluškivanje" mi daje za pravo da se klonim svega toga i da ne u čestvujem u tome", rekao je, između ostalog, Nikolić.

Nemam nameru da više budem u stranačkom životu
Nikolić je izjavio da nema nameru da pravi novu stranku, kao i da nema nameru "da više uopšte bude u stranačkom životu".
On je na pitanje da prokomentariše spekulacije da namerava da pravi novu stranku, odgovorio "da nema nameru da više uopšte bude u stranačkom životu".
Na pitanje hoće li se vratiti u SNS, Nikolić je odgovorio: "Pitanje je".
"Stranku sam napustio u suzama i ona je sada jača nego kada sam je ostavio, ima bolje rezultate. Zbog toga sam srećan", kaže predsednik Srbije.
Upitan zašto onda neće da se vrati u stranku ako ju je tako napustio, Nikolić je odgovorio da je to "zato što ne misli više da se bavi politikom".
Na pitanje beogradskog lista, da li razmišlja da se ponovo kandiduje, Nikolić kaže: "Kako koji dan".
"Videćemo. Ne bih voleo da se kandidujem a da ne budem kandidat SNS. Evo, sada vam kažem - ako bi stranka imala drugog kandidata, ja se ne bih kandidovao", dodao je Tomislav Nikolić.
Upitan da prokomentariše neprekidne polemike u medijima o njegovom odnosu sa premijerom Aleksandrom Vučićem i na pitanje "da li je on gori nego ranije", Nikolić je izjavio:
"Ne, samo nije bolji, pošto nemamo toliko mogućnosti da se viđamo".
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.