Izvor: RTS, 05.Jul.2020, 16:39

Narodni slobodarski pokret: Naš član u RIK-u neće učestvovati na elektronskim sednicama

Član Republičke izborne komisije ispred Narodnog slobodarskog pokreta Stevan Babić najavio je da neće učestvovati u radu Komisije zbog uvođenja elektronskih sednica, a slične odluke doneli su članovi RIK-a iz Pokreta slobodnih građana i izborne liste Suverenisti.
U saopštenju Narodnog slobodarskog pokreta, koji je na izborima nastupao na listi Narodni blok - Velimir Ilić, Momir Stojanović, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << podseća se da je RIK 29. juna promenio Poslovnik o radu.
Tada je, kako navode, RIK uveo "elektronske sednice", čime je predvideo glasanje posredstvom elektronske pošte, bez mogućnosti javne rasprave pre donošenja odluka.
Kažu da se glasanje imejlom u RIK-u sprovodi bez sertifkovanog elektronskog potpisa članova tog tela, što "dovodi u sumnju verodostojnost samog glasanja".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Predstavnik Narodnog slobodarskog pokreta odbija učešće u elektronskim sednicama RIK-a

Izvor: Danas, 05.Jul.2020

Narodni slobodarski pokret saopštio je danas da njihov predstavnik u Republičkoj izbornoj komisiji, Stevan Babić, neće učestvovati na elektronskim sednicama RIK-a kojima je kako se navodi, predviđeno glasanje putem mejla i bez mogućnosti javne rasprave pre donošenja odluka.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.