Na ponovljenim opštinskim izborima u Medijani najviše glasova za SNS, izlaznost tek 16 %

Izvor: JužneVesti.com, 01.Jul.2020, 13:17

Na ponovljenim opštinskim izborima u Medijani najviše glasova za SNS, izlaznost tek 16 %

Na dva biračka mesta u Opštini Medijana u Nišu gde su u nedelju ponovljeni izbori odziv građana bio je slab - glasalo je 525 od 3168 upisanih, a najviše glasova dobila je lista sa imenom Aleksandra Vučića - 353. Rezultati ne menjaju budući odnos snaga u opštinskoj skupštini, a dodela mandata očekuje se do kraja nedelje, kažu iz Opštinske izborne komisije.

Glasanje na biračkim mestima 18 i 34 poništeno je, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kako je ranije saopšteno, zbog propusta od strane biračkih odbora u organizaciji početka glasanja na biračkom mestu.

Građani koji su u nedelju imali priliku da izađu na birališta opet su birali jednu od 13 lista, koliko ih je učestvovalo u izbornoj trci u Medijani.

Na biračkom mestu 18 u Osnovnoj školi “Sveti Sava” pravo glasa imalo je 1454 birača, a izašlo je 275, od koji je lista sa imenom Aleksandra Vučića osvojila 193.

Slično je bilo i na biračkom mestu 34 u Gradskoj upravi, gde je pravo glasa imalo 1714 ljudi, a izašlo je samo 250 građana. I ovde ih je najviše njih glas dalo Vučićevoj listi - 160. Socijalisti su na ovom mestu dobili 32 glasa, a ostale liste su imale broj glasova manji od 20, navode iz OIK.

Rezultati će biti sabrani sa ranije poznatim ishodom glasanja u nedelju 21. juna i neće menjati preliminarni raspored mandata u Skupštini Medijane.

Ovi rezultati neće podići ni ukupnu brojku izlaznosti u Medijani, gde je bila i najmanja od svih niških opština - 40 %.

Od 27 mandata u opštinskom parlamentu, SNS će imati 17, SPS 3, “Niš, moj grad” 2, PSG 1, Suverenisti 1, Metla 1, SPAS 1 i Ruska stranka 1 odbornika.

Podela mandata desiće se do kraja nedelje, najavljuju iz OIK.

Podsetimo, još na 2 biračka mesta biće ponovljeni opštinski izbori u Nišu, 5. jula u Panteleju.

Danas se u Nišu na 8 mesta ponavljaju izbori za narodne poslanike.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Izlaznost na izborima

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.