Na izborima treba pokazati rešenost za ostanak i opstanak srpskog naroda

Izvor: B92, 17.Maj.2019, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Na izborima treba pokazati rešenost za ostanak i opstanak srpskog naroda"

Zubin Potok -- Kandidat za gradonačelnika Zubinog Potoka Srđan Vulović i zamenik direktora kancelarije za KiM Dušan Kozarev ukazali su na rešenost srpskog naroda da opstane.

Oni su na predizbornom skupu poručili da je srpski narod istrajan da ostane na svojim prostorima i pozvali građane da izađu na izbore za gradonačelnike četiri opštine na severu pokrajine i pokažu još jednom jedinstvo, odlučnost i jasnu povezanost sa svojom državom - Srbijom.

Vulović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je naveo da je “prilično toga izgubljeno u proteklih 20 zbog raznih vlasti” koje su lagale svoj narod, i da je ovo prvi put da država Srbija ima iskrene, poštene, prave namere, da misli o njima i da je jasno “iznela na sto” sve probleme sa kojima se srpski narod suočava na KiM.

Kako je rekao, Srbi su svesni da su manjina i da su ugroženi, ali isto tako su prvi put to sebi i priznali, ali su odlučni da ostanu na svome i da budu pelcer za sve druge sunarodnike koji će se vratiti i da “ponovo KiM bude naše”.

Zbog toga vas pozivam da u nedelju ponovo pokažemo onima u Prištini i međunarodnoj zajednici da smo ovde i nemamo namere da idemo i da ćemo zajedno sa državom Srbijom, sa Kancelarjiom za KiM nastaviti našu borbu.

Kozarev je istakao da predsednik Srbije Aleksandar Vucicć od 2012. godine vodi borbu za interese svih nas, za našu bolju budućnost, uz poruku da ono što je dogovoreno u Briselu 2013. godine jeste da se Srbi pitaju o sebi gde god da žive na KiM.

Prema njegovim rečima, Srbi su to i pokazali uz ogromna odricanja i napore, i uspeli su da budu svoji na svome.

Kako je rekao, nad Zubinim Potokom i svim drugim srpskim sredinama na KiM vijori se srpska zastava i oni jasno i stalno ponavljaju koja je njihova država, ko je njihov predsednik.

Kozarev je pozvao sve građane u četiri opštine na severu pokranije da izađu masovno na izbore 19. maja te još jednom pokažu svima jedinstvo i odlučnost da ostanu i opstanu na svojim ognjištima.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.