NEMAČKA NE USPEVA DA SE IZBORI SA EPIDEMIJOM: Skok broja obolelih tokom vikenda, zarasniji soj pravi probleme

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2021, 13:57

NEMAČKA NE USPEVA DA SE IZBORI SA EPIDEMIJOM: Skok broja obolelih tokom vikenda, zarasniji soj pravi probleme

Angela Merkel po ko zna koji put uputila apel stanovništvu

Stopa zaražavanja korona virusom u Nemačkoj porasla je tokom vikenda uprkos oštrijim restrikcijama, a ministar finansija Olaf Šolc kazao je da ne očekuje njihovo popuštanje pre kraja maja.

- Potreban nam je plan povratka normalnom životu, ali takav koji neće biti povučen posle samo nekoliko dana - rekao je Šolc za list Bild am Zontag.

Kako prenosi Rojters, on je naveo da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << federalna vlada trebalo da do kraja maja sačini "jasne i hrabre korake" za predstojeće leto, omogućavajući restoranima da pripreme i prilagode svoje planove o ponovnom otvaranju, a građanima da planiraju odmore.

Šolc je kazao da bi ti koraci takođe trebalo da pojasne kada će biti mogući odlasci na koncerte, u pozorišta i na fudbalske stadione.

Kancelarka Angela Merkel juče je pozvala Nemce da se pridržavaju oštrijih mera uvedenih u oblastima sa višom stopom obolevanja, dodajući da su te mere neophodne kako bi se suzbio treći talas pandemije.

Nemačka se bori da ublaži pandemiju koju komplikuje pojava zaraznijeg soja koronavirusa B117 koji se najpre pojavio u Britaniji.

Istovremeno, situaciju karakteriše i relativno spor početak kampanje vakcinacije u to zemlji.

Nedeljni prosek obolevanja koji na 100.000 ljudi iznosi 166 slučajeva skočio je tokom vikenda, saopštio je danas Institut Robert Koh.

Parlament je odobrio izmene akta o zaštiti od infekcije prošle sedmice, kako bi federalnoj vladi bila data šira ovlašćenja u vezi pandemije.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Angela Merkel,   Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.