NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE POKAZALO - Ako bi se u nedelju održali izbori, naprednjaci bi osvojili 55 ODSTO

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2019, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE POKAZALO - Ako bi se u nedelju održali izbori, naprednjaci bi osvojili 55 ODSTO

SNS iznad svih

Prema poslednjem istraživanju koje je agencija „Faktor plus“ uradila od 30. aprila do 8. maja, naprednjaci bi na parlamentarnim izborima, ako bi se održali u nedelju, osvojili 55 procenata glasova. Nema velike razlike ni u rejtinzima ostalih političkih organizacija.

Savez za Srbiju osvojio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bi 10,5 odsto, SPS 9,8 odsto, a PSG 5.  Vladimir Pejić iz agencije Faktor Plus kaže da nije ni realno očekivati veće promene na mesečnom nivou.

- SNS je utvrdio svoju poziciju i pokazalo se da dosadašnja strategija opozicije ne daje rezultate u javnom mnjenju – kaže Pejić.

Zanimljivo je da je Faktor plus  u istraživanje prvi put uvrstio  potencijalnu koaliciju Srpskog patriotskog saveza Aleksandra Šapića i Demokratsku stranku srbije, a da bi te dve stranke osvojile 6,6 odsto glasova.

- Ovo je prvo istraživanje u tom pravcu. Ljudi još ne prepoznaju tu koaliciju, to je bila više naša ideja da ih spojimo u istaživanju – kaže Pejić i dodaje da ovakav reziltat ne čudi  jer dve pomenute opcije imaju  slične politike  i nisu „sabrane bezveze“.

Kada je reč o socijalistima, oni imaju stabilno biračko telo u dužem roku, dok radikali nakon perioda u kojem su zabeležili pad, ternutno stagniraju na 3,2 odsto. Po Pejićevom mišljenju i Vojislav Šešelj  bi morao da razmišlja o udruživanju sa nekim svojim drugim opcijama.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SNS na 55 odsto, iznad cenzusa četiri liste

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2019, 08:45

Kada bi se parlamentarni izbori održali u nedelju naprednjaci bi osvojili 55 procenata glasova, pokazuje poslednje istraživanje koje je agencija Faktor plus uradila u saradnji sa "Blicom" u periodu od 30. aprila do 8. maja...Savez za Srbiju osvojio bi 10,5 odsto, Socijalistička partija Srbije 9,8...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.