Mustafa prihvatio da mandatar bude Aljbin Kurti

Izvor: RTS, 08.Nov.2019, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mustafa prihvatio da mandatar bude Aljbin Kurti

Demokratski savez Kosova (DSK) će poštovati princip prema kojem će mandatar biti kandidat stranke koja je na proteklim vanrednim izborima osvojila najviše glasova, to je u ovom slučaju Pokret Samoopredeljenje, odnosno Aljbin Kurti.
Isa Mustafa je to rekao na konferenciji za novinare, nakon sedinice stranačkog predsedništva.

Najavio je sastanak dveju stranaka na najvišem nivou, nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << što su juče postigli programski dogovor o budućoj vladi.
Na sastanku će, kako je rekao, biti reči o dijalogu sa Beogradom i još nekim pitanjima.
Kurti, predsednik Pokreta Samoopredeljenje je, prema juče saopštenim konačnim rezultatima, pojedinačno osvojio najviše glasova i tme osigurao premijersku funkciju.
Mustafa je rekao da je do sada usaglašen veći deo programa buduće vlade i dodao da neke razlike postoje kada je reč o ekonomskim i socijalnim pitanjima, prenela je prištinska Koha.
Dodao je da je usklađenost postignuta na zavidnom niovu i u organizaciji vlade i načinu funkcionisanja budućih ministarstava.
"Nova vlada biće efikasnija i ekonomičnija. Ne treba se baviti pitanjima o kojima se ne slažemo, iako ih je jako malo", rekao je Mustafa.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ŠTA NAS ČEKA U PREGOVORIMA S KURTIJEM Četiri izjave koje pokazuju da je kandidat za premijera Kosova SPUŠTA LOPTU

Izvor: Blic, 08.Nov.2019

Prvi kandidat za premijera Kosova Aljbin Kurti izjavama o Srpskoj listi, ukidanju taksi, dijalogu sa Beogradom i demarkaciji i dalje nastupa više kao lider opozicije nego kao budući mandatar vlade, ali polako i popušta, ocenjuju kako srpski tako i albanski analitičari.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.