Mitropolit Amfilohije uvlači SPC u izbornu kampanju

Izvor: B92, 15.Jul.2020, 11:24

"Mitropolit Amfilohije uvlači SPC u izbornu kampanju"

Podgorica -- Vladajuća Demokratska partija socijalista Crne Gore ocenila da mitropolit Amfilohije i njegovi saradnici uvlači SPC u partijsku izbornu kampanju.

DPS u saopštenju navodi da mitropolit naredbom “vernom narodu“ da glasaju šalje i direktivu za koga da glasaju, te da su njegovi politički favoriti oni koji Crnu Goru vide kao "provinciju Srbije, razdržavljenu teritorijalnu oblast" koja bi se u pogodnom trenutku, nacionalno prekomponovana i očišćena od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Crnogoraca priključila ''srpskim zemljama''.

Poručuje da litije nisu nikad ni bile mirni protest zbog Zakona o slobodi veroispovesti nego, kako tvrdi DPS, pokušaj mobilizacije naroda da na predstojećim izborima glasaju za one koji im nude “srpsku Podgoricu”, o kojoj „u sevdahu javno peva i patrijarh srpski Irinej“.

Upravo je, kažu, svojim višegodišnjim činjenjem, političkim govorima u formi crkvenih beseda, favorizovanjem opozicije i forsiranjem „zlokobne priče o nekakvom ''bratoubilaštvu''” i uključivanjem sveštenstva u pobune protiv legitimne vlasti, mitropolit Amfilohije SPC u Crnoj Gori pozicionirao kao parapolitičku organizaciju, te ocenjuju da jedna verska zajednica sebe kompromituje svojim neskrivenim političkim ambicijama.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DPS: Mitropolit Amfilohije uvlači SPC u izbornu kampanju

Izvor: RTS, 15.Jul.2020

Vladajuća Demokratska partija socijalista Crne Gore ocenila je danas da je mitropolit Amfilohije otvoreno potvrdio da njegovo višegodišnje mešanje u politiku doživljava kulminaciju pred predstojeće izbore i da on lično i njegovi najbliži saradnici uvlače SPC u partijsku izbornu kampanju. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.