Makedonski političari zadovoljni zbog mirne atmosfere

Izvor: N1 televizija, 11.Dec.2016, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonski političari zadovoljni zbog mirne atmosfere

Predsednik Makedonije Dorđe Ivanov rekao je da očekuje da će vanredni parlamentarni izbori proći u mirnoj, demokratskoj i fer atmosferi i da će poraženi priznati legitimitet izabranih. Dodaje da se nada će Makedonija konačno izaći iz političke krize i posvetiti se prioritetu - evrointegracijama. I ostali politički lideri

Lider VMRO DPMNE Nikola Gruevski je ocenio da građani ponovo imaju moć da odluče ko će upravljati državom i u kom pravcu će se ona kretati >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i kakve politike će se voditi.

On je rekao da veruje da će najveći deo građana iskorisiti pravo da glasa i istakao da je srećan što se glasanje odvija u mirnoj, fer i demokratskoj atmosferi.

"Nadam se da će tako i da se završe današnji izbori", rekao je Gruevski.

Predsednik Socijademoratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoran Zaev ocenio je da je današnji dan istorijski dan za Makedoniju i dodao da se na današnji dan glasa za život i za budućnost u toj zemlji.

"Ovo je dan u kojem se glasa za naprednu, slobodnu i jedinstvenu Makedoniju. Prvi korak u tome je slobodno izražena volja građana", rekao je Zaev.

On je poručio da je prva stvar koju će večeras uraditi biti da proglasi izbornu pobedu, dodajući da će u slučaju da ne pobedi to značiti kraj njegove političke karijere.

Lider najveće albanske partije Demokratske unije za integracije (DUI) Ali Ahmeti ocenio je da su današnji izbori važni za imidž države, ali i za dalje demokratske procese. I on je poželeo da izbori prođu u mirnoj atmosferi po ugledu na predizbornu kapmanju.

Lider druge po veličini albanske partije, Demokratkse partije Albanca (DPA) Menduh Tači izjavio je da se polako gradi klima dobrih izbora i izrazio je nadu da neće biti većih problema do kraja glasanja.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.