Ljimaj: Prešli smo cenzus, glasovi iz Srbije neregularni

Izvor: B92, 23.Okt.2019, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljimaj: Prešli smo cenzus, glasovi iz Srbije neregularni

Lider Socijaldemokratske inicijative NISMA Fatmir Ljimaj kaže da je koalicija koju predvodi osvojila 5,5 odsto glasova na vanrednim izborima na Kosovu.

On je na konferenciji za novinare u Prištini rekao da će, posle prebrojavanja redovnih glasačkih listića, koalicija Inicijativa-AKR-PD ući u Skupštinu Kosova.

Ljimaj je pozvao Centralnu izbornu komisiju (CIK) da hitno zaustavi prebrojavanje glasova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Srbije, jer je to, kako tvrdi, "neregularno" i "u suprotnosti sa zakonom", prenosi Kosovo onlajn, pozivajući se na prištinsku Kohu.

Prema preliminarnim rezultatima koje je objavio CIK, nakon redovnog prebrojavanja glasova, Inicijativa-AKR-PD imala je 4,96 odsto osvojenih glasova.

S glasovima iz dijaspore, ta koalicija je dostigla 4,99 odsto, što je ipak ispod praga od pet odsto.

CIK je tada odlučio da ponovo broji glasove sa više od 830 biračkih mesta.

Inicijativa-AKR-PD tvrdi da je ponovno brojanje pokazalo da je došlo do zloupotrebe prilikom redovnog prebrojavanja i da je dostigla 5,5 odsto osvojenih glasova.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ljimaj: Prešli smo cenzus, glasovi iz Srbije neregularni

Izvor: Večernje novosti, 23.Okt.2019

Lider Socijaldemokratske inicijative NISMA Fatmir Ljimaj rekao je danas da je koalicija koju predvodi, Inicijativa-AKR-PD, osvojila je 5,5 odsto glasova na vanrednim izborima na tzv. Kosovu i prešla cenzus za ulaz u skupštinu Lider Socijaldemokratske inicijative NISMA Fatmir Ljimaj...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.