Kurtijev debakl

Izvor: B92, 18.Okt.2021, 07:51

Kurtijev debakl

Stranka kosovskog premijera Aljbina Kurtija podbacila na lokalnim izborima na tzv. Kosovu.

Kurtijeva stranka loše je prošla čak i u opštinama gde je u februaru na parlamentarnim izobirma imala više od 60 odsto glasova.

Da je Kurti doživeo totalni debakl govori činjenica da od 38 opština u kojima su bili izbori ni u jednoj nije dobio dovoljan broj glasova za pobedu u prvom krugu.

Istovremeno, predsednik DPK Memlji Krasnići proglasio je pobedu u Južnoj Mitrovici, Uroševcu, Srbici, Kačaniku i General Jankoviću.

U drugi krug idu njihovi kandidati DPK u opštinama Prizren, Glogovac, Vučitrn, Štimlje, Dragaš, Mališevo i Klina, a najverovatnije i Kosovo Polje.

Takođe, Ramuš Haradinaj je izjavio da je ABK pobedila u šest opština, Đakovica, Suva Reka, Orahovac, Klina, Dečani i Junik, a da idu u drugi krug izbora u opštini Istok.

Upitan koga će njegova stranka podržati u drugom krugu za gradonačelnika Prištine, odgovorio je da će o tome odluku doneti predsedništvo Alijanse.

Prema pisanju Ekonomije onlajn mediji su skoro do pred ponoć čekali Kurtija ispred kancelarija Samoopredeljenja u Prištini, međutim on je odlučio da se ne pojavi.

Iz Samoopredeljenja na konferenciji za novinare pojavila se Fitore Pacoli.

Za razliku od Kurtija, lideri ostalih stranaka, Ljumir Abdidžiku iz DSK i Memlji Krasnići iz DPK, kao i lider ABK Ramuš Haradinaj, oglasili su se i predstavili najnovije informacije koje su njihove stranke dobile sa terena.

Abddžiku je sinoć najavio da će otići u Podujevo da proslavi pobedu tamošnjeg DSK, mada se pobednik trke za gradonačelnika još ne zna, jer postoji tesna trka između DSK i Samooopredeljenja.

Krasniki je rekao da je DPK već pobedila u pet opština bez drugog kruga, dok u drugom krugu izbora očekuju pobedu u još sedam opština.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DEBAKL KURTIJA NA IZBORIMA Stranka kosovskog premijera nije pobedila ni u jednoj opštini, odbio da izađe pred medije

Izvor: Blic, 18.Okt.2021

Stranka kosovskog premijera Aljbina Kurtija totalno je pobacila na lokalnim izborima na Kosovu, čak i u opštinama gde je u februaru na parlamentarnim izobirma imala više od 60 odsto glasova, pišu Novosti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.