Kritična masa: U Kuli nema fer i demokratskih izbora

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Dec.2018, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kritična masa: U Kuli nema fer i demokratskih izbora

Gojko Tešović, predstavnik Grupe građana "Kritična masa" koja nastupa na današnjim vanrednim izborima u Kuli, izjavio je da u toj opštini nije bilo fer i demokratske atmosfere i da među građanima vlada strah.

"Mi smo se dvoumili da li uopšte da izađemo na ove izbore zbog nedemokratskih i nefer uslova, ali je preovladao inat i neslaganje sa ovim šestogodišnjim propdadanjem i zaduživanjem opštine i lošim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << odnosom vlasti koju čini Srpska napredna stranka, prema mladim ljudima, koji sve više odlaze", rekao je Tešović.

Tešović je za agenciju Beta rekao da je strah građana od otkaza i drugih vrsta zastrašivanja koje sprovode strukture na vlasti u opštini toliko velika, da građani nisu smeli da daju svojim potpisima podršku za listu "Kritične mase".

"Uspeli smo da skupimo potpise da se kandidujemo, ali će se staj strah videti na osnovu broja građana koji su podržali listu, kojih je oko 500, i onih koji budu glasali za nas. Taj strah nije dobar za društvo i nije dobvar za ovu zemlju", kazao je Tešović.

On je dodao da će Grupa građana "Kritična masa" i posle izbornih rezultata, nastaviti da se kao opozicija bori za boljitak opštine i da građani mogu da im obrate ukoliko smatraju da je povređen njihov interes.

"Trudićemo da nastavimo opoziciono delovanje, da reagujemo na zlouptrebe i loše odluke budućeg rukovodstva. Da zainteresujemo građane za kontrolu toga gde odlazi njihov novac. Nastavićemo da ih informišemo o svemu na Fejsbuk (Facebook) stranici iz koje je izrasla naša inicijativa", rekao je on.

Poručio je da će se "Kritična masa" boriti da lokalni čelnici ne poseku trećinu parka u centru Kule, jer su ranije najavili tu seču u korist parkinga.

OIK u Kuli je proglasio ukupno osam izbornih lista: prva je "Aleksandar Vučić - zato što volimo Kulu", koja ima 37 kandindata za odbornike, koliko ima i mesta u lokalnom parlamentu, a slede "Socijalistička pratija Srbije - Ivica Dačić" sa 25 kandidata, "Pokret obnove Kraljevine Srbije - Marko Košutić" sa 25 kandidata i "Ruska stranka - Dušan Hajduković - Kekini principi" sa 13 kandidata.

Pod brojem pet je odbornička lista "Pokret socijalista - Aleksandra Vulin" sa 25 kandidata, zatim pod brojem šest "Srpska radikalna stranka - dr Vojislav Šešelj" sa 13 kandidata, pod brojem sedam "Partije ujedinjenih penzionera Srbije - Milan Krkobabić - I Kula je Srbija" sa 25 kandidata i pod brojem osam novi građanski pokret koji se pojavio upravo pred ove izbore "Grupa građana Kritična masa" sa 15 kandidata.

Savez za Srbiju, u kojem je i Demokratska stranka koja ima odbor u Kuli, ranije je saopštio da će bojkotovati vanredne izbore i u Kuli, i Kladovu i Doljevcu, jer su "veštački izazvani i nezakonito raspisani".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.