Kraj agonije za Srpsku listu: Potvrđene kandidature

Izvor: B92, 26.Apr.2019, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj agonije za Srpsku listu: Potvrđene kandidature

Priština -- Centralna izborna komisija Kosova saopštila da su prihvaćene kandidature predstavnika SL za vanredne izbore za gradonačelnika u četiri opštine na severu.

Kandidature Srpske liste su potvrđene nakon što je telo CIK za žalbe konstatovao da oni ispunjavaju sve uslove, preneli su prištinski mediji.

"Imamo odluku Panela za izborne žalbe kojima se odobrava (kandidatura) Srpske liste i njena četiri kanidata i ova odluka je važeća, jer je Srpska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lista saopštila da neće podneti žalbu Vrhovnom sudu", izjavila je direktorka CIK Valdete Daka.

Odluku Izborne komisije kritikovao je predstavnik pokreta Samoopredeljenje Adnan Rustremi, koji ju je nazvao "opasnim presedanom", jer nije poštovan rok od 24 sata za eventualčne žalbe.

Taj pokret u dva navrata je blokirao potvrđivanje SL za izbore zakazane za 19. maj. Reagovao je i zvanični Beograd, odale je poručeno da Priština oduzima Srbima i osnovno pravo - pravo glasa.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.