Koalicija za Pantelej traži poništavanje izbora u ovoj niškoj opštini

Izvor: JužneVesti.com, 07.Jul.2020, 09:17

Koalicija za Pantelej traži poništavanje izbora u ovoj niškoj opštini

Različite nepravilnosti obeležile su opštinske izbore, tvrde iz Koalicije za Pantelej, pa su zato podneli prigovor Opštinskoj izbornoj komisiji i traže da izbori budu poništeni. Na ponovljenim izborima na 2 biračka mesta, održanim u nedelju 5. jula u Panteleju, glasalo je svega 13,4 % birača.

Iz ove političke grupacije, koju predvodi Slaviša Dinić, kažu da izbori nisu bili regularni, a kao prigovor >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << navode da je građanima onemogućeno da glasaju van biračkog mesta čime im je povređeno glasačko pravo. Tvrde i da se ni ne zna ko je te građane prijavio da glasaju jer spisak ne postoje, a zamerke imaju kako na rad biračkih odbora, tako i na rad i sastav Opštinske izborne komisije.

Zato je odbornička kandidatkinja ove koalicije Dragana Milutinović podnela zahtev da se izbori ponište u ovoj Opštini.

Opštinska izborna komisija ima rok od 48 sati da odgovori na ove prigovore koji su podneti u ponedeljak oko 18 sati, naveo je lider Koalicije za Pantelej Slaviša Dinić.Traže nove izbore; Foto: JV

U nedelju su održani ponovljeni izbori na 2 biračka mesta - 5 u školi “Čegar” i 16 u OŠ “Stefan Nemanja”. Glasalo je svega 13,4 %, 560 od upisanih 4173, a ubedljivo najviše glasova odnela je Srpska napredna stranka - 319 od 560 izašlih birača, a druga je bila Koalicija za Pantelej sa 49 glasova.

OIK objavila je u ponedeljak konačne rezultate po kojima SNS ima 16 odborničkih mesta od 23. Koalicija za Pantelej 2, a po jedno imaju SPS, SPAS; Ne damo Niš, PSG i Ujedinjena seljačka stranka.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.