Kavazović ostaje reis, ubedljivo pobedio Zukorlića

Izvor: RTS, 12.Okt.2019, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kavazović ostaje reis, ubedljivo pobedio Zukorlića

Članovi Sabora Islamske zajednice BiH izabrali su Huseina Kavazovića za novog/starog reisu-l-ulemu koji će i narednih sedam godina biti na funkciji duhovnog poglavara muslimana u BiH i dijaspori.
Kavazović je dobio 291 glas u odnosu na Zukorlića koji je osvojio 82 glasa, prenosi RTRS.

Izborno telo na zasedanju u Gazi Husrevbegovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << biblioteci u Sarajevu činila su 373 glasa članova Sabora, Rijaseta, glavni imami, muftije, rukovodioci svih ustanova Islamske zajednice to su osobe koje imaju legitimitet cele zajednice, BiH, dijaspore (Australija, Amerika, Evropa) te domovinskih država (Slovenija, Hrvatska, Srbija).
Kavazović je u svom programu naveo autentičnost, otvorenost i solidarnost kao ideje vodilje u radu. Istakao je da će nastaviti da razvija evropski identitet IZ, kao autohtone evropske zajednice muslimana, preuzimajući deo odgovornosti u predstavljanju islama u Evropi.
Kavazović je i u svom prvom mandatu uradio brojne administrativne reforme, na čemu mu je u određenoj meri zamerio protivkandidat Muamer Zukorlić.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.