Kandidate za predsednike opština na severu KiM prijavili i DPK i Samoopredeljenje

Izvor: RTS, 19.Apr.2019, 08:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kandidate za predsednike opština na severu KiM prijavili i DPK i Samoopredeljenje

Tri politička subjekta prijavila su svoje kandidate za predsednike četiri opštine na severu Kosova i Metohije, na vanrednim izborima zakazanim za 19. maj, saopšteno je iz Centralne izborne komisije u Prištini.
Kandidate su prijavili Srpska lista, zatim Demokratska partija Kosova i pokret "Samoopredeljenje".

U ponoć je istekao rok za prijavu kandidata, a iz Kancelarije za registraciju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i potvrđivanje političkih partija podneće CIK-u preporuku za svakog od predloženih kandidata.
U Kancelariji za registraciju za RTS kažu da su kandidati Srpske liste – Goran Rakić za severnu Kosovsku Mitrovicu, Vučina Janković za Zvečan, Srđan Vulović za Zubin Potok i Zoran Todić za Leposavić.
Demokratska partija Kosova predložila je Gondžije Čauši za severnu Kosovsku Mitrovicu, Ilira Pecija za Zvečan, Hisena Mehmetija za Zubin Potok i Šaćira Hetemija za Leposavić.
Pokret "Samoopredeljenje" kandidovao je Erdena Etićija za severnu Kosovsku Mitrovicu, Avdija Pecija za Zvečan i Liridonu Kahrimani za Zubin Potok.
U ponoć je istekao rok za prijavu kandidata, a iz Kancelarije za registraciju i potvrđivanje političkih partija, do 22. aprila podneće CIK-u preporuku za svakog od predloženih kandidata.
Vanredne izbore za predsednike četiri opštine na severu KiM raspisao je kosovski predsednik Hašim Tači nakon što su u novembru prošle godine predsednici opština severna Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić podneli ostavke.
Oni su tako reagovali na odluku kosovske vlade da uvede taksu od 100 odsto na srpske proizvode.
Predizborna kampanja za vanredne izbore u četiri severne opštine trajaće od 13. do 17. aprila.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.