Kamberi: Pitanje doline mora da bude deo sporazuma Beograda i Prištine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2022, 14:18

Kamberi: Pitanje "doline" mora da bude deo sporazuma Beograda i Prištine

Nosilac liste "Koalicija Albanaca doline" i novoizabrani poslanik u Skupštini Srbije Šaip Kamberi izjavio je danas da pitanje Albanaca iz opština Bujanovac, Preševo i Medveđa, mora da bude deo konačnog sporazuma između Prištine i Beograda.

"Na isti način se mora postupati prema manjinama, poštujući princip reciprociteta u pravima. Ne verujem u eventualni sporazum između dve države, koji se na pravi način ne bavi pravima Albanaca u "Preševskoj dolini", rekao je Kamberi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za "Bota sot".

On je ocenio da je njegova pobeda na petim, ponovljenim izborima u Velikom Trnovcu bila "teška", jer je, kako smatra, to bila bitka između "neravnopravnih - dve državne partije i koalicije Albanaca".

"Imam obavezu da i dalje budem reprezentativni glas Albanaca 'Preševske doline' i da iznosim sve probleme sa kojima se suočavaju. Oni su brojni i višedimenzionalni, do kojih dolazi sistematskom diskriminacijom. Borba za prava, jednakost, demokratiju i slobodu mora da se nastavi do kraja", rekao je Kamberi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.