Kako su se u selu Putinovo pratili ruski izbori?

Izvor: RTS, 19.Mar.2018, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako su se u selu Putinovo pratili ruski izbori?

Izbori u Rusiji su se sa velikom pažnjom pratili u jednom zaseoku u opštini Medveđa. Vekovima se taj zaseok zvao Adžinci, a od pre godinu i po dana nosi ime Putinovo, po ruskom lideru. Nije prvi put da ih zbog toga posećuju mediji, ali su ih juče iznenadile TV ekipe iz Rusije.
Stanovnici Putinova, sela do kog se stiže makadamskim putem, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ne kaju se što su promenili naziv svog sela jer danas za Putinovo u Gornjem Gajtanu u opštini Medveđa zna, kažu, ceo svet.

Juče, na dan predsedničkih izbora u Rusiji, u opuštenoj atmosferi u kafani "Krim" čekali su rezultate.
Putinovo su posetile i TV ekipe Raša tudeja i Sputnjika. Oni nisu prvi put u Putinovu.
"U Putinovo dolazim kad god mogu. Ovde žive pravi Srbi. Tu sam kad se slave slave a prošle godine ovde smo proslavili i Dan pobede", rekao je Sergej Glušinka, producent.
U Putinovu se sinoć nije pila votka, ali domaćini su sa gostima nazdravljali putinovačom – šljivovom rakijom sa Radan planine.
"Ovu rakiju već smo poslali i predsedniku Putinu. Sada očekujemo neki odgovor od njega. Najbolje bi bilo kada bi odgovor bio put", poručuje Miroslav Petrušić iz Putinova.
Putinovo danas ima oko trideset kuća. Meštane raduje činjenica da je sve više ljudi koji se vraćaju u svoj zavičaj.
Na konstataciju da je Putinovo sada svetski poznato selo, odbornik Goran Lazarević odgovara: "Ne bih bio odbornik da nije tako."
U Putinovu nije bilo kao na Krimu ili pod zidinama Kremlja, ali je bilo originalno.
Televizijske ekipe imaće šta da prenesu svojim gledaocima. Stanovnici Putinova samo se nadaju da će do nekih novih izbora u Srbiji ili Rusiji i put do Putinova biti asfaltiran.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.