Junker čestitao Micotakisu pobedu na izborima

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Jul.2019, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junker čestitao Micotakisu pobedu na izborima

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker čestitao je lideru konzervativne Nove demokratije Kirijakosu Micotakisu na pobedi na današnjim parlamentarnim izborima u Grčkoj.

"Želim da vam čestitam na čistoj pobedi na parlamentarnim izborima. Vi znate moju ličnu privrženost Grčkoj čiji su ljudi propatili mnogo u prošloj dekadi", napisao je Junker u poruci na tviteru.

"Imam puno poverenje u vaše kapacitete i sposobnosti da grčkom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << narodu otvorite novo i svetlije poglavlje u istoriji vaše zemlje. Možete da računate na moju ličnu podršku i podršku Evropske komisije u postizanju tog cilja", zaključio je Junker.

Zvanični rezultati sa više od polovine biračkih mesta pokazuju da je Micotakisova Nova demokratija osvojila 39,7 odsto glasova naspram 31,5 odsto koliko je osvojila Siriza Aleksisa Ciptrasa.

Ovi rezultati potvrđuju da će Micotakis imati većinu u parlamentu sa 300 poslanika i da će samostalno moći da formira vladu.

Ranije večeras odlazeći grčki premijer Aleksis Cipras priznao je poraz na izborima i telefonom čestitao pobedu lideru konzervativne Nove demokratije Kirijakosu Micotakisu.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Grčka,   Twiter

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Junker čestitao Micotakisu na "čistoj" pobedi

Izvor: Blic, 08.Jul.2019, 00:02

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker čestitao je večeras lideru grčke Nove demokratije Kirjakosu Micotakisu na, kako je naveo, čistoj pobedi na parlamentarnim izborima.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.