Jerkov: Jedini zahtev opozicije 8. juna fer i pošteni izbori

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Maj.2019, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jerkov: Jedini zahtev opozicije 8. juna fer i pošteni izbori

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov ocenila je danas da opozicija posle 8. juna, za kada su najavljeni protesti širom Srbije, treba da svede sve svoje zahteve na stvaranje uslova za fer i poštene izbore.

Govoreći o protestima koji će tog datuma biti organizovani širom Srbije povodom šest meseci od održavanja prvog skupa "Stop krvavim košuljama" u Beogradu, funkcionerka DS je ocenila da opozicija mora pronaći drugi način da ispuni očekivanja građana >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koji su se kako je navela, pokazali mnogo odgovorniji "i od pojedinih opozicionih političara".

"Tog dana će biti održani protesti u mnogo gradova i opština u Srbiji u kojima je i do sada bilo protesta. Nadam se da će se pokazati da sve to što su građani postigli, a mnogo su postigli, posebno oni u manjim mestima, neće biti prokockano. Mi nemamo više pravo da prevarimo građane", rekla je Aleksandra Jerkov za portal Istinomer.

Komentarišući raspravu u Skupštini Srbije o Kosovu i Metohiji, potpredsednica DS je ocenila da je "očigledno" da ta sednica ali i druga dešavanja prethodnih godina imaju cilj da Aleksandra Vučića prikažu kao "velikog mučenika, a opet i velikog državnika, koji je spreman na sve moguće kompromise ne bi li odbranio državu i zaštitio narod i upisao svoje ime u istoriju, kao onaj koji je uspeo da uradi ono što pre njega neko nije, uz pritiske kojima niko pre njega nije bio izložen".

Upitana zašto to nije rečeno tokom skupštinske rasprave, ona je navela da na sednici, tokom koje na galeriji kao počasni gost predsednika Srbije, sedi Milan Radoičić, koga prištinske vlasti sumnjiče za učešće u ubistvu Olivera Ivanovića, opozicija "zaista više nije imala šta da kaže Aleksandru Vučiću, jer on više nije adresa".

"Sada su prava adresa građani zato što je očigledno da je ono što se dešavalo u kosovskim pregovorima davno izašlo iz okvira Briselskog sporazuma i ovlašćenja predsednika Republike", navela je Aleksandra Jerkov.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.