Iznenađujuća pobeda Morisona na australijskim izborima

Izvor: B92, 20.Maj.2019, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iznenađujuća pobeda Morisona na australijskim izborima

Kanbera -- Australijska konzervativna koalicija osvojila je apsolutnu većinu neočekivanom pobedom na parlamentarnim izborima proteklog vikenda.

To omogućava aktuelnom premijeru Skotu Morisonu da nastavi svoju zakonodavnu agendu i bez podrške nezavisnih poslanika. Morisonova koalicija odnela je pobedu uprkos drugačijim prognozama, prenosi Rojters.

Australijska izborna komisija saopštila je danas da je Morisonova koalicija osvojila 76 od 151 mesta u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << parlamentru.

Komisijaje navela i da je konzervativna koalicija u prednosti i za tri mandata koja još nisu dodeljena.

Posle duge i ogorčene predizborne kampanje, Morison je rekao da je Australijancima dosta poltike. "Rekli su svoje, odlučili su. Sada od nas očekuju da nastavimo, kako bi oni mogli da nastave svoje živote", rekao je Morison za sidnejski Radio 2GB. "To su poručili tihi Australijanci i ja ću to poštovati", dodao je on.

Jedan od prvih premijerovih zadataka biće rekonstrukcija vlade posle penzionisanja nekoliko ministara. Personalne promene biće pomno praćene zbog znakova moguće promene politike, navodi agencija.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.